Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord ameninţă din nou Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii, după lansarea unui exercițiu comun: 'Va exista un răspuns corespunzător'

www.digi24.ro
sărbătoare Coreea de Nord

Phenianul a ameninţat joi că va da un "răspuns corespunzător" la trei zile după ce Coreea de Sud şi Statele Unite au lansat exerciţii militare aeriene comune care urmează să dureze două săptămâni, informează DPA, relatează Agerpres.

Citește și: Polonezii și germanii s-au enervat: au oprit importul de petrol rusesc din cauza calității slabe

"Actele de perfidie" ale Seulului "ne-au dezamăgit foarte mult" şi reprezintă o "provocare militară", a declarat un purtător de cuvânt al comitetului de reunificare al Coreii de Nord citat de agenţia de presă de stat KCNA.

Exerciţiile sunt o alternativă la scară redusă a manevrelor de mare amploare Max Thunder, organizate de SUA şi Coreea de Sud în fiecare an începând din 2009.

Cele două ţări au anunţat de asemenea suspendarea mai multor exerciţii militare majore comune pe parcursul anului trecut, inclusiv Foal Eagle şi Key Resolve în martie, ca parte a unor eforturi diplomatice pentru denuclearizarea Coreii de Nord.

Phenianul consideră demult exerciţiile ca o provocare şi o pregătire pentru invadarea Coreii de Nord.

Joi, purtătorul de cuvânt nord-coreean a declarat că modificările "nu pot ascunde niciodată natura agresivă, ofensatoare şi de confruntare a actelor lor ostile, indiferent cât de mult ar încerca ei să dea impresia +reducerii anvergurii+ lor printr-o redenumire".

Exerciţiile sunt o "provocare directă" faţă de Declaraţia de la Panmunjom semnată de liderii nord şi sud-coreean anul trecut, a spus el, adăugând: "va exista un răspuns corespunzător din partea armatei noastre".

Tensiunile mocnesc între SUA şi Coreea de Nord după ce preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au pus capăt unui summit la Hanoi în februarie fără să reuşească să ajungă la un acord asupra denuclearizării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.