Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tensiune la nivel mondial: Coreea de Nord ameninţă SUA cu rachete intercontinentale nucleare

captura twitter
coreea racheta

Coreea de Nord a avertizat miercuri că este pregătită să efectueze un tir cu rachete balistice intercontinentale (ICBM), în contextul în care Washingtonul a anunţat anterior un test reuşit de interceptare a unui astfel de dispozitiv, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

SUA au afirmat marţi că o rachetă lansată de la baza Vandenberg de forţele sale aeriene din California au "interceptat cu succes o rachetă balistică intercontinentală ţintă", fără încărcătură nucleară, pentru că a fost un test, ce a fost trasă de la baza Reagan Test Site din insulele Marshall, în Oceanul Pacific.

Vezi şi: CARNAGIU la Kabul: Sute de morți și răniți după o explozie uriașă/ VIDEO UPDATE

La rândul său, Phenianul şi-a multiplicat tirurile cu rachete în cadrul programului care vizează dotarea Coreii de Nord cu rachete balistice intercontinentale cu focoase nucleare care ar putea atinge teritoriul continental american şi a-şi creşte astfel capacitatea de descurajare. 

"Suntem pregătiţi să lansăm ICBM, nu contează unde, nu contează când, la ordinul comandantului suprem (Kim Jong-Un)", afirmă Rodong Sinmun, organul de presă oficial al partidului unic la putere la Phenian. 

"SUA trebuie să ştie că afirmaţia noastră potrivit căreia putem transforma în cenuşă sălaşul diavolului cu armele noastre nucleare nu este o vorbă spusă în vânt", adaugă ziarul. 

Phenianul a confirmat marţi că a procedat în ajun la un nou tir cu rachetă, care a căzut în mare în zona economică exclusivă a Japoniei, suscitând condamnări internaţionale pe fondul escaladării tensiunilor în regiune.

Vezi şi: Gabriel Oprea REFUZĂ audierea din Parlament. Condiţia pusă de fostul vicepremier/ DOCUMENT

Este vorba de al treilea tir nord-coreean în trei săptămâni şi al 12-lea de la începutul anului, în timp ce numeroase rezoluţii ale Consiliului de Securitate al ONU interzic Phenianului continuarea programelor sale balistic şi nuclear, iar Washingtonul ameninţă cu o intervenţie militară în această ţară. 

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jeff Davis, a afirmat marţi că testul american de interceptare a ICBM nu a fost efectuat marţi ca răspuns la recentele teste nord-coreene, dar că "în general, Coreea de Nord este unul dintre motivele pentru care noi avem această capacitate". "Ei continuă să efectueze teste, ca în weekend, şi recurg la un discurs periculos, sugerând că ar putea lovi teritoriul SUA", a afirmat acelaşi reprezentant al Ministerului Apărării american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.