Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord anunță cel mai mare DEZASTRU după al Doilea Război Mondial

kim2

Inundaţiile din nord-estul Coreii de Nord, care au făcut sute de morţi sau dispăruţi, reprezintă ''cel mai grav dezastru'' care a avut loc în această ţară de după al Doilea Război Mondial, a transmis miercuri presa oficială de la Phenian, citată de AFP.

Agenţia KCNA nu dă date precise privind numărul persoanelor decedate sau dispărute însă, potrivit ONU, 138 de persoane au fost ucise şi 400 sunt date dispărute de-a lungul fluviului Tumen.

Citește și: Nici în filme nu e așa: Cum a evadat, din nou, un tânăr / VIDEO

Acest fluviu marchează o porţiune din frontiera între Coreea de Nord pe un ţărm şi China şi Rusia pe celălalt ţărm.

Inundaţiile au devastat localităţi şi au distrus complet case, iar mii de persoane au nevoie de locuinţe şi ajutor alimentar de urgenţă.

Citește și: INCREDIBIL Concurenții de la Jocurile Paralimpice au obținut rezultate mai bune decât cei de la Olimpiadă / VIDEO

Inundaţiile provocate de taifunul care a lovit provincia Hamgyong Nord între 29 august şi 2 septembrie reprezintă cel mai grav dezastru de la eliberarea din 1945 după ocupaţia colonială japoneză, relatează agenţia KCNA.

Pentru prima dată, agenţia a furnizat date privind privind persoanele care au rămas fără locuinţe, fiind vorba de 68.000 de persoane. În schimb, potrivit ONU ar fi vorba de 107.000 de persoane strămutate.

Citește și: Un miliardar italian și-a dat soția, fostă Miss Ucraina în 2013, dispărută: Ce a aflat după două luni / VIDEO

Cel puţin 29.800 de locuinţe şi 900 de clădiri publice au fost distruse în timp ce 180 de porţiuni de drum şi peste 60 de poduri au suferit pagube majore, mai indică KCNA. Liniile electronice şi de comunicaţii au fost tăiate, potrivit aceleiaşi surse.

În vara anului 2012, inundaţiile şi alunecările de teren cauzate de ploile torenţiale au provocat moartea a 169 de persoane, dispariţia a 400 de persoane şi peste 212.000 au fost strămutate, distrugând 650 de km pătraţi de teren cultivat, conform presei oficiale nord-coreene, citată de AFP, scrie agerpres.ro.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară s-a culcat cu un elev mai mic cu 7 ani / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.