Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord anunţă testarea unei rachete balistice intercontinentale

captura twitter
coreea racheta

Coreea de Nord va testa în curând o rachetă balistică intercontinentală, a anunţat sâmbătă ziarul Rodong Sinmun de la Phenian, citat de Yonhap și preluat de agerpres.

"Seria de teste recente cur arme strategice arată că nu suntem departe de lansarea pentru testare a unei rachete balistice intercontinentale", scria într-un editorial al publicaţiei oficiale a Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord. "Marele succes al lansării pentru testare a unei rachete balistice intercontinentale, pe care suntem siguri că îl vom realiza, va marca un moment istoric de răscruce în eşecul politicii ostile a SUA faţă de noi. Din punct de vedere istoric, SUA nu au îndrăznit niciodată să înceapă un război cu o ţară care are arme nucleare sau rachete balistice intercontinentale", explică ziarul. Editorialul avertizează că Phenianul deţine tehnologia care îi permite să lovească teritoriul continental al Statelor Unite cu o rachetă nucleară. 

Articolul indică progrese recente în tehnologia nord-coreeană a rachetelor, după ce preşedintele Kim Jong-un a anunţat, în mesajul său anual, pe 1 ianuarie, că s-a ajuns în ultima fază a construcţiei unei rachete intercontinentale. 

Joi, Coreea de Nord a lansat de pe coasta de est mai multe rachete de croazieră sol-mare, în ciuda sancţiunilor internaţionale pentru încălcarea rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU. Rachetele nord-coreene testate anul acesta sunt de mai multe tipuri, inclusiv unele balistice cu rază medie de acţiune sau sol-aer, reaminteşte Yonhap.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.