Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord, atac la sefa Coreei de Sud

presedinte coreea de sud

Regimul nord-coreean a atacat-o în termeni duri luni pe şefa Coreii de Sud, despre care a spus că este o 'viperă', după ce Seulul a vorbit de 'teroarea extremă' care domină în partea de nord pe fondul informaţiilor despre epurările de la vârful puterii de la Phenian, relatează AFP.

'Ea proferează un vârtej de remărci necugetate pentru a intensifica confruntarea', a acuzat agenţia oficială nord-coreeană KCNA. 'În ochii oamenilor, ea aminteşte de o viperă', adaugă aceeaşi agenţie de presă.

Park Geun-Hye a condamnat vineri la Seul comportamentul 'provocator' al Coreii de Nord după un recent test cu rachete balistice, evocând 'domnia terorii extreme' în vigoare în această ţară, în aluzie la anunţul serviciilor secrete sud-coreene potrivit cărora ministrul apărării de la Phenian, Hyon Yong-Chol, ar fi fost victima epurării şi a fost probabil executat.

Serviciile secrete ale Seulului se află în posesia unor informaţii neconfirmate că responsabilul militar nord-coreean a fost executat cu un tun antiaerian.

Fără să facă aluzie la ministrul apărării, agenţia oficială de presă a Phenianului s-a limitat să profereze acuzaţii la adresa preşedintei Coreii de Sud 'că denigrează ca o somnambulă'.

În cazul în care execuţia se confirmă, aceasta ar fi o nouă demonstraţie a caracterului nemilos al tânărului lider nord-coreean, KimJong-Un, care la sfârşitul anului 2013 l-a executat pe unchiul său şi fostul său mentor, Jang Song-Thaek, acuzat între altele de corupţie şi trădare.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.