Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord critică Franța pentru declaraţiile sale privind programul nuclear

koreea de nord

Un înalt responsabil nord-coreean a criticat Franţa pentru că a estimat că ambiţiile nucleare ale Phenianului ar putea reprezenta o ameninţare pentru Europa, afirmând că Parisul trebuie mai întâi să renunţe la propriul său program nuclear, relatează sâmbătă AFP.

''Recent, înalţi responsabili politici francezi i-au alarmat pe oameni spunând lucruri absurde referitoare la explozia reuşită a unei bombe H pentru rachetele balistice intercontinentale (ICBM) ale RPDC (Coreea de Nord)'', a declarat Ri Tok-Son, director-adjunct al Departamentului european al Ministerului nord-coreean de Externe, la Phenian, într-un interviu pentru AFP, difuzat vineri.

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a făcut apel duminica trecută la Organizaţia Naţiunilor Unite de ''a reacţiona rapid'' la acţiunile Phenianului şi a somat Uniunea Europeană să vină cu un răspuns ''clar şi unit'' la problema nord-coreeană, scrie agerpres.ro.

La rândul său, ministrul francez de externe, Jean-Yves Le Drian, a precizat că Phenianul ar putea avea capacitatea de a întreprinde un atac asupra SUA şi chiar a Europei ''în câteva luni''.

''Ei sunt preocupaţi să formuleze declaraţii absurde precum 'racheta Coreii de Nord poate atinge Europa' '', a reacţionat Ri Tok-Son, fără să menţioneze totuşi numele lui Macron sau pe cel al Le Drian. ''Este ridicol să se spună că armele nucleare ale RPDC, forţa disuasivă împotriva şantajului şi a ameninţării nucleare americane, pot viza Europa'', a adăugat el.

''Dacă armele nucleare sunt atât de rele, atunci Franţa ar trebui mai întâi să-şi abandoneze armele nucleare, deoarece ea nu este ameninţată de nimeni'', a mai pus responsabilul nord-coreean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.