Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord îl face fericit pe Donald Trump: 'Mulţi credeau că un război e inevitabil'

Gulf News
trump kim

Preşedintele american, Donald Trump, a salutat miercuri ''progresele extraordinare'' privind Coreea de Nord, la o zi după un summit intercoreean ce a avut loc la Phenian, relatează AFP.

''Înregistrăm progrese extraordinare privind Coreea de Nord'', a declarat preşedintele american de la Casa Albă, înainte de a se pleca înspre statele din sud-est afectate de uraganul Florence, scrie agerpres.ro.

Citește și: Banii pentru dezvoltare a României încep să scadă. În ce au fost investiți aceștia

''Amintiţi-vă că, înainte să devin preşedinte, mulţi credeau că un război cu Coreea de Nord este inevitabil'', a adăugat el.

''În prezent, relaţiile, cel puţin la nivel personal, sunt excelente'', a mai spus Trump, fără să se exprime totuşi în problema centrală privind denuclearizarea, în legătură cu care negocierile bat pasul pe loc de la întâlnirea sa istorică cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, la Singapore în iunie.

Citește și: Anunț îngrijorător din partea BNR. Ce a declarat unul dintre oamenii lui Mugur Isărescu

Consolidându-şi apropierea, preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, şi Kim Jong Un şi-au anunţat dorinţa ca ţările lor să înainteze o candidatură comună pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2032.

Ei au promis de asemenea o serie de iniţiative bilaterale precum organizarea constantă a unor reuniuni ale familiilor divizate de războiul din Coreea (1950-1953), sau un efort pentru conectarea reţelelor lor rutiere şi de cale ferată.

Citește și: Schimbare majoră pe piața bancară! Cardurile clasice, aproape înlocuite!

Liderul de la Phenian a anunţat printre altele o apropiată vizită istorică la Seul şi a acceptat să închidă cu asistenţa inspectorilor internaţionali un site de teste cu rachete.

Casa Albă a indicat la începutul lui septembrie că este deschisă desfăşurării unei a doua întâlniri între Donald Trump şi Kim Jong Un, fără să evoce totuşi nici locul, nici calendarul unui astfel de eveniment.

Citește și: Detaliu mai puţin ştiut! Cu ce se ocupă fratele lui Rareş Bogdan .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.