Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord: Înca două lansări /Kim Jong Un şi-a exprimat "marea satisfacţie"

bbc.com
racheta coreea

Coreea de Nord a testat două rachete strategice de croazieră cu rază lungă de acţiune.  Liderul Kim Jong a salutat încă o demonstraţie reuşită a capacităţii ţării de lovitură nucleară tactică, a informat joi agenţia oficială de presă KCNA, citată de AFP, conform Agerpres.

Cel mai recent test se înscrie anul acesta într-o serie record de teste de armament care au crescut tensiunile în Peninsula Coreeană şi au sporit temerile că Phenianul ar putea efectua primul său test nuclear după 2017. Miercuri, liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a supravegheat personal lansările de rachete, care au zburat 2.000 de kilometri deasupra mării, a declarat KCNA.

Sursa a adăugat că proiectilele şi-au atins ţintele vizate, fără a oferi mai multe detalii. Kim Jong Un şi-a exprimat "marea satisfacţie" în legătură cu testele în cauză care au vizat întărirea eficienţei în luptă a rachetelor "desfăşurate în unităţile Armatei populare coreene pentru funcţionarea armelor nucleare tactice", a relatat KCNA.

Phenianul a declarat săptămâna aceasta că recentele sale teste cu rachete au fost exerciţii "nucleare tactice" menite să simuleze o lovitură asupra Sudului. Kim Jong Un "a apreciat foarte mult capacităţile mari de reacţie ale forţelor noastre de luptă nucleare", a raportat agenţia nord-coreeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.