Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord: Kim Jong-un, îngrijorat de posibilitatea unei crize alimentare

kim jong un

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a dat startul unei reuniuni a oficialilor partidului de guvernământ pentru a discuta despre îmbunătățirea economiei și a sectorului agricol al țării, relatează luni presa de stat nord-coreeană KCNA, în timp ce temerile legate de penuria de alimente și de o criză umanitară cresc, scrie Rador.

Experții internaționali susţin că insecuritatea alimentară s-a înrăutățit în națiunea izolată, pe fondul sancțiunilor și a blocajelor cauzate de pandemia de COVID-19. Kim Jong-un a supervizat duminică cea de-a șaptea ședință plenară extinsă a celui de-al 8-lea Comitet Central al Partidului Muncitorilor din Coreea, care a analizat proiectele de dezvoltare rurală, a relatat agenția de presă de stat KCNA.

În prima zi de lucru, adunarea a aprobat punctele de pe ordinea de zi, a relatat KCNA, oferind însă puține detalii. Reuniunea este în curs de desfășurare, subliniază KCNA şi adaugă că este "o sarcină foarte importantă și urgentă de a stabili strategia corectă pentru dezvoltarea agriculturii". Situația alimentară nord-coreeană pare să se fi deteriorat, a declarat Coreea de Sud în această lună, iar oficialii de la Seul au indicat reuniunea ca fiind o recunoaștere de facto a unor lipsuri grave.

Luna trecută, programul 38 North, cu sediul în SUA, care monitorizează Coreea de Nord, a declarat într-un raport că "disponibilitatea alimentelor a scăzut probabil sub minimul necesar în ceea ce privește nevoile umane", insecuritatea alimentară fiind la cel mai grav nivel de la foametea din anii 1990. Coreea de Nord se află sub sancțiuni internaționale stricte din cauza programelor sale de arme nucleare și de rachete balistice, iar în ultimii ani comerțul limitat la graniță a fost practic sufocat de blocajele autoimpuse, menite să prevină o creştere a numărului de cazuri de COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.