Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord l-a CONDAMNAT LA MOARTE pe Donald Trump: 'Pentru insultele la adresa lui Kim Jong-Un'

Foreign Policy
kim jong un donald trump

Mass-media nord-coreene au îndreptat din nou miercuri tirul criticilor asupra lui Donald Trump, pe motiv că preşedintele american ar fi proferat insulte la adresa liderului Coreii de Nord, Kim Jong-Un, relatează France Presse.

Într-un editorial, ziarul nord-coreean Rodong Sinmun îl atacă cu furie pe preşedintele american, care a evocat săptămâna trecută în faţa Adunării Naţionale (parlamentul) de la Seul o 'dictatură crudă' în Coreea de Nord, afirmând că acesta merită pedeapsa cu moartea şi acuzându-l de laşitate pentru că a renunţat să meargă la frontiera intercoreeană ( Zona Demilitarizată /DMZ/).

Citește și: ULTIMA ORĂ - Lovitură de stat în Zimbabwe. Dictatorul Mugabe, arestat de armată

Trump a efectuat o vizită în Coreea de Sud în cadrul turneului său maraton în Asia, care a vizat în mare măsură stimularea puterilor regionale pentru a creşte presiunea împotriva programelor nuclear şi balistic ale regimului de la Phenian.

'Cea mai gravă crimă pentru care nu poate fi niciodată iertat este că a îndrăznit să submineze demnitatea liderului suprem (nord-coreean) într-un mod nociv', scrie ziarul.

'El trebuie să ştie că este doar un criminal hidos condamnat la moarte de poporul coreean', conform aceluiaşi organ de presă de la Phenian.

De la sosirea sa la Casa Albă, Donald Trump s-a angajat într-o escaladare verbală cu Kim Jong-Un, cu schimburi de insulte personale şi ameninţări cu lovituri militare.

La sfârşitul turneului său asiatic, la Hanoi, preşedintele american a formulat remarci provocatoare la adresa liderului nord-coreean privind greutatea şi înălţimea sa. 'De ce Kim Jong-Un m-ar insulta numindu-mă 'bătrân', în condiţiile în care eu nu-l voi trata NICIODATĂ ca pe un 'pitic gras'?', declarase Trump pe Twitter, conform Agerpres.

Membrii dinastiei Kim beneficiază în Coreea de Nord de un statut aproape divin. În trecut, Phenianul a demonstrat o susceptibilitate extremă faţă de afirmaţiile care pot fi percepute ca derizorii sau lipsite de respect faţă de conducătorii regimului.

Citește și: Incident aviatic în Rusia: Un avion de pasageri s-a prăbuşit. Singurul supraviețuitor, un copil

De asemenea, ziarul nord-coreean evocă miercuri vizita anulată a lui Trump în zona demilitarizată (DMZ) ce divizează peninsula. În cadrul vizitei sale la Seul, preşedintele american a încercat să meargă în această zonă extrem de militarizată, dar elicopterul său a trebuit să se întoarcă din cauza vremii nefavorabile.

'Nu a fost vremea' la mijloc, menţionează Rodong Sinmun în editorialul său. 'A fost pur şi simplu prea speriat să dea ochii cu trupele noastre.'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.