Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord le prezice un sfârșit mizerabil președintei Coreii de Sud și SUA

kim-coreea-de-nord

Phenianul i-a avertizat miercuri pe sefa statului sud-coreean Park Geun-Hye si pe aliatii ei americani ca vor avea un 'sfârsit mizerabil', într-o declaratie calificata drept 'vulgara' si 'ridicola' de catre Seul, relateaza AFP.

Coreea de Nord a declarat ca va duce o 'batalie de represalii pentru justitie' împotriva presedintei sud-coreene, adaugând ca artileria sa este gata sa faca din biroul dnei Park 'un ocean de flacari si cenusa'.

'Nu sunt vorbe în vânt', a avertizat Comitetul pentru reunificarea pasnica a Coreii, o agentie guvernamentala nord-coreeana. 'Aceasta va fi demonstrat în mod clar prin sfârsitul mizerabil pe care îl vor cunoaste grupul format din SUA si Park, care persista în iresponsabilitatea lor', mai ameninta Phenianul.

Regimul cel mai izolat în lume si-a facut un obicei din atacurile verbale jignitoare la adresa Coreii de Sud. Ele s-au intensificat pe masura cresterii tensiunilor în peninsula dupa al patrulea test nuclear nord-coreean la începutul anului.

Aceste noi amenintari intervin si ca reactie la manevrele militare comune desfasurate în prezent de Coreea de Sud si SUA, care tensioneaza si mai mult situatia.

Seulul a cerut miercuri Phenianului sa termine cu amenintarile 'vulgare' si a avertizat totodata cu posibilitatea propriilor 'masuri de represalii' la provocarile nord-coreene.

'Ar fi o grava eroare de judecata a Nordului daca presupune ca poate irita guvernul nostru cu astfel de amenintari ridicole', a indicat Ministerul sud-coreean al Unificarii într-un comunicat.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.