Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord, măsura DRASTICĂ pentru a se proteja de virusul apărut în China: Turiștii vor primi interzis

alerta

Coreea de Nord urmează să-şi închidă frontiera turiştilor cu scopul de a se proteja de coronavirusul apărut în China vecină, a anunţat miercuri o agenţie de voiaj, relatează AFP, conform news.ro.

Mai multe ţări şi-au consolidat controalele pe aeroporturi, din cauza acestei epidemii depistate în decembrie în oraşul chinez Wuhan şi care s-a extins în Asia şi în Statele Unite.

Bilanţul noului coronavirus - care face parte din aceeaşi familie ca sindromul respirator sever acut (SARS), ce a ucis 774 de oameni în 2002-2003 - a crescut miercuri în China, unde autorităţile au anunţat nouă morţi şi au avertizat că virusul poate suferi ”mutaţii” şi se poate propaga mai uşor.

Foarte marea majoritate a turiştilor străini în Coreea de Nord sunt din China, iar numărul lor a crescut anul trecut, din cauza unei ”încălziri” a relaţiilor între cei doi vecini, un aflux de vizitatori care este pentru Nord o preţioasă sursă de dvize străine.

Şeful Amazon a căzut victima hackerilor: Telefonul lui a fost 'spart' printr-un mesaj trimis de pe telefonul prinţului Arabiei Saudite

Însă, începând de miercuri, Coreea de Nord ”îşi va închide temporar frontiera tuturor turiştilor străini, ca măsură de precauţie împotriva coronavirusului”, a anunţat într-un comunicat agenţia de voiaj Young Pioneer Tours, cu sediul în China, specializată în sejururi în Coreea de Nord. Ea a precizat că nu cunoaşte detalii despre această măsură.

Operatorul Koryo Tours - numărul unu în voiaje în Coreea de Nord - a anunţat că a fost ”informat că măsuri sunt avute în vedere” şi a precizat că aşteaptă mai multe informaţii miercuri.

PENURIE CRONICĂ DE MEDICAMENTE

Aceasta nu ar fi prima oară când Phenianul îşi închide frontiera turiştilor din cauza unei epidemii.

Klaus Iohannis, la Ierusalim. Preşedintele s-a întâlnit cu principalul adversar al lui Netanyahu

În 2014, Nordul a făcut acelaşi lucru pentru a se proteja de virusul Ebola, în pofida faptului că nu s-a detectat vreun caz în Asia. El a decis atunci  să instituie imediato perioadă de carantină de 21 de zile tuturor străinilor care intrau pe teritoriul nord-corean, inclusiv diplomaţilor şi oamenilor de afaceri.

Ziarul oficial Rodong Sinmun nu anunţă, însă, miercuri, vreo măsură a autorităţilor cu privire la virsuul chinez.

Cotidianul menţionează însă epidemia din China şi anunţă că ea s-a ”extins rapid”, iar autorităţile chineze au luat ”măsuri corespunzătoare”.

Sistemul de sănătate nord-coreean este puţin dezvoltat, iar ţara suferă de o penurie cronică de medicamente.

În ceea ce priveşte epidemia coronaviruslui MERS (sindromul respirator din Orientul Mijlociu) declarat în 2015 în Coreea de Sud, Nordul a anunţat atunci măsuri ”drastice” cu scopul de a ţine epidemia la distanţă. Presa scria că Phenianul a interzis timp de luni de zile diplomaţilor şi muncitorilor expatriaţi să se întoarcă în ţară.

Phenianul a suspendat călătoriile organizate pentru străini şi în timpul epidemiei SARS.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.