Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord promite creştere economică şi îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor, în ciuda 'luptei continue' împotriva sancțiunilor și pandemiei

Kyodo News
Kim Jong Un Coreea de Nord

Parlamentul din Coreea de Nord a promis că va dezvolta economia şi va îmbunătăţi mijloacele de trai în contextul "luptei continue" împotriva sancţiunilor internaţionale şi pandemiei de coronavirus, relatează marţi media de stat, preluată de Reuters.

Adunarea Supremă a Poporului (SPA), parlamentul cu rol pur decorativ din acest stat izolat, s-a reunit în perioada 6-7 februarie pentru a discuta despre buget şi pentru a adopta legi privind îngrijirea copiilor şi protejarea cetăţenilor din străinătate, a relatat agenţia oficială de presă KCNA.

Liderul Kim Jong Un nu a luat parte la reuniune, care a fost condusă de Choe Ryong Hae, unul dintre consilierii săi de bază, care prezidează comisia permanentă a SPA, potrivit Agerpres.

Parlamentul se reuneşte rar şi o face de obicei doar pentru a aproba decizii privind bugetul, angajaţii şi chestiuni juridice, dar şi pentru sarcinile Partidului Muncitorilor, partidul unic, ai cărui membri formează în mare parte legislativul.

Reuniunea survine în contexul în care Coreea de Nord se confruntă cu dificultăţi economice tot mai mari din cauza sancţiunilor internaţionale în legătură cu programele sale de arme şi a restricţiilor privind COVID-19 care au redus puternic comerţul cu China, principalul său aliat şi susţinător economic.

SUA au cerut luni Phenianului să nu-şi mai finanţeze programele nuclear şi de rachete balistice şi să prioritizeze nevoile propriului popor, în timp ce Rusia şi China susţin că sancţiunile înrăutăţesc situaţia umanitară din Coreea de Nord.

În decembrie, Kim Jong Un a salutat succesul obţinut prin implementarea planului pe cinci ani pe care l-a anunţat la începutul anului trecut, dar a atras atenţia că în acest an se va duce o luptă "pe viaţă şi pe moarte" pentru a impulsiona economia şi a îmbunătăţi vieţile oamenilor.

Raportorul special al ONU pentru drepturile omului din Coreea de Nord a spus că persoanele cele mai vulnerabile din această ţară riscă să moară de foame în contextul amplificării izolării în timpul pandemiei.

Coreea de Nord nu a raportat niciun caz de COVID-19, dar şi-a închis graniţele şi a impus interdicţii stricte de călătorie şi alte restricţii.

Economia sa a suferit în 2020 cea mai mare contracţie din ultimii 23 de ani, pe fondul sancţiunilor, pandemiei şi vremii nefavorabile care a afectat agricultura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.