Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord, reprezentata de un oficial de rang înalt la parada militara de la Beijing

kim-coreea-de-nord

Un oficial de rang înalt nord-coreean se va deplasa în China saptamâna viitoare pentru a participa la parada militara de la Beijing pentru marcarea a 70 de ani de la încheierea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, a declarat marti un important oficial chinez, relateaza Reuters, potrivit Agerpres.

Choe Ryong Hae, secretarul Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea, va fi prezent la parada militara organizata pe 3 septembrie în capitala Chinei, a afirmat adjunctul ministrului de externe chinez Zhang Ming într-o conferinta de presa.

Printre liderii straini care vor participa la eveniment se numara presedintele rus Vladimir Putin, presedintele sudanez Omar Hassan al-Bashir si presedintele venezuelean Nicolas Maduro, a precizat Zhang.

La ceremonie nu vor fi însa prezenti oficiali de rang înalt din tari occidentale. La rândul sau, premierul nipon Shinzo Abe a decis sa nu participe la eveniment din cauza îngrijorarilor legate de expansiunea militara a Chinei.

Choe Ryong Hae a fost la un moment dat numarul doi în cadrul Comisiei Nationale de Aparare nord-coreeana. El a calatorit la Beijing în 2013 unde s-a întâlnit cu presedintele Xi Jinping si la Moscova anul trecut pentru întrevederi cu presedintele Vladimir Putin.

Un oficial militar chinez a declarat ca aproximativ 1.000 de militari straini din 17 tari vor participa la parada organizata la Beijing. Belarus, Cuba, Egipt, Kazahstan, Kârgâstan, Mexic, Mongolia, Pakistan, Serbia, Tadjikistan si Rusia au trimis dispozitive militare, formate din 75 de oameni fiecare, pentru a marsalui la parada, a precizat oficialul chinez. Afganistan, Cambodgia, Fiji, Laos, Vanuatu si Venezuela au trimis echipe de câte sapte oameni fiecare, informeaza Xinhua.

Desi China a organizat pâna în prezent 14 parade militare pentru a marca Ziua Nationala, parada de luna viitoare va fi prima care marcheaza sfârsitul celui de-Al Doilea Razboi Mondial si 'Victoria Poporului Chinez în lupta împotriva agresiunii japoneze'. Este de asemenea pentru prima data când la parada vor participa si militari straini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.