Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord respinge orice contact sau negocieri cu Japonia

Seldon.News
Coreea de Nord

Influenta soră a liderului nord-coreean Kim Jong Un a anunţat marţi că Phenianul va respinge "orice contact sau negocieri" cu Tokyo, la o zi după ce a afirmat că prim-ministrul Japoniei, Fumio Kishida, a cerut o întrevedere cu fratele său, informează agenţia de stat KCNA, preluată de AFP, notează Agerpres.

"Guvernul nostru a înţeles foarte clar, încă o dată, atitudinea Japoniei, iar concluzia este că nu vom lua în considerare şi vom refuza orice contact sau negociere cu partea niponă", a declarat Kim Yo Jong într-un comunicat publicat de KCNA.

Cu doar o zi înainte, Kim Yo Jong a afirmat că prim-ministrul nipon Fumio Kishida a cerut o întrevedere cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, apreciind totodată drept puţin probabilă această întâlnire fără o schimbare politică din partea Japoniei.

Relaţiile între cele două ţări sunt tensionate din cauza mai multor probleme, de la ocupaţia niponă a Peninsulei Coreea între 1910 şi 1945 până la lansarea de către Phenian a unor rachete deasupra teritoriului nipon, trecând prin scandalul răpirilor.

Phenianul a recunoscut în 2002 că a răpit 13 japonezi în perioada 1970-1980 pentru a forma spioni de limbă şi cultură japoneză. La o lună după aceste mărturisiri, cinci au fost autorizaţi să se întoarcă în Japonia.

În pofida acestui conflict istoric, Kishida a afirmat că vrea să schimbe relaţia dintre Japonia şi această ţară izolată şi şi-a exprimat anul trecut dorinţa de a se întâlni cu Kim Jong Un "necondiţionat", dând asigurări în timpul unui discurs la Naţiunile Unite că Tokyo este hotărât să soluţioneze toate diferendele, printre care cel privind răpirile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.