Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord respinge raportul Human Rights Watch cu privire la abuzurile sexuale

captura youtube
coreea korea

Coreea de Nord a respins, duminică, un raport al Human Rights Watch cu privire la abuzuri sexuale comise de oficiali ai guvernului, gardieni, interogatori, poliţie, procurori şi soldaţi, precizând că este vorba de un complot politic care are ca scop afectarea imaginii ţării, relatează AFP.

Asociaţia nord-coreeană pentru studii privind drepturile omului, citată de agenţia oficală KCNA, consideră că acest raport “grotesc” este parte a unui “complot politic pus la cale de forţe ostile pentru a murdări imaginea Coreei de Nord”. “De asemenea, este o provocare extrem de periculoasă destinată să afecteze pacea şi prosperitata în peninsula coreeană”, precizează organizaţia nord-coreeană.

Human Rights Watch a dat publicităţii în această săptămână un raport din care reiese că femeile din Coreea de Nord sunt victimele unor abuzuri sexuale din partea oficialilor guvernului, gardienilor din închisori, interogatori, poliţie, procurori şi soldaţi. Human Rights Watch a intervievat 54 de persoane care au fugit din Coreea de Nord din 2011, anul în care Kim Jong-un a ajuns la putere. A durat peste doi ani să se adune toate poveştile din raport, subiecţii fiind intervievaţi în mai multe ţări din Asia. Bărbaţii în poziţii de putere nu sunt pedepsiţi pentru faptele lor iar „atunci când un gardian sau ofiţer de poliţie alege o femeie, ea nu are de ales şi trebuie să respecte cererile sale, indiferent dacă este vorba de relaţii sexuale, bani sau alte favoruri”, se arată în raport.

Abuzurile privind drepturile omului din Coreea de Nord au fost documentate în repetate rânduri iar ONU estimează că există între 80.000 şi 120.000 de prizonieri politici în Coreea de Nord. Femeile rămân în mod special vulnerabile într-o ţară în care poliţiştii şi soldaţii sunt predominanţi. Kim a promis să se concentreze mai mult pe dezvoltarea economiei Coreei de Nord dar piaţa neagră a devenit o sursă importantă de venit pentru multe familie, un mediu în care violenţa sexuală este predominantă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.