Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord revine la retorica războiului - Vor fi întrerupte canalele de comunicare cu ’dușmanul’ din sud

Seldon.News
Coreea de Nord

Coreea de Nord intenţionează să întrerupă marţi canalele de comunicare, în special militare, cu "duşmanul" sud-coreean, a anunţat agenţia de stat nord-coreeană, KCNA, după ce mai mulţi activişti au ameninţat că vor trimite manifeste anti-Phenian în ţara comunistă, notează AFP.

Phenianul "va tăia complet legăturile dintre autorităţile din Nord şi cele din Sud", precum şi alte canale de comunicare, în special dintre forţele armate ale celor două state sau partide politice aflate la putere la Seul şi Phenian, a precizat KCNA.

Această măsură urmează să intre în vigoare marţi la orele 12.00 (03.00 GMT), a adăugat sursa.

Ameninţarea intervine într-un moment în care relaţiile dintre cele două ţări vecine se află în impas, în pofida a trei summituri în 2018 între liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in.

Coreea de Nord a avertizat săptămâna trecută că va închide biroul de legătură transfrontalier şi că va lua măsuri suplimentare pentru a face Seulul "să sufere".

Kim Yo Jong, influenta soră a lui Kim Jong Un, a ameninţat, de asemenea, că va rupe acordul militar dintre cele două ţări dacă Seulul nu împiedică activiştii să trimită manifeste anti-Phenian peste frontieră.

Phenianul a suspendat majoritatea contactelor cu Sudul după eşecul summitului dintre Kim Jong Un şi preşedintele american, Donald Trump, în 2019, la Hanoi (Vietnam), care a lăsat în punct mort tratativele privind programul nuclear nord-coreean

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.