Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord sare în apărarea Rusiei: 'SUA urmăresc să mențină ordinea hegemonică ilegală și inumană'

Seldon.News
Coreea de Nord

Ministrul nord-coreean al afacerilor externe a denunțat luni suspendarea Rusiei din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, de săptămâna trecută, calificând-o drept un "act nerezonabil" coordonat de Statele Unite și Occident pentru a-și menține hegemonia politică.

Demersul condus de SUA de a suspenda Rusia din organismul ONU din cauza rapoartelor privind "încălcări și abuzuri grave și sistematice ale drepturilor omului" a întrunit 93 de voturi în favoarea sa, în timp ce 24 de țări au votat împotrivă și 58 de țări s-au abținut, ceea ce a determinat Moscova să anunțe că părăsește organismul.

"Ceea ce urmărec SUA este să izoleze țările independente și forțele care le sfidează pe arena internațională, pentru a-și menține ordinea hegemonică ilegală și inumană", a declarat ministrul, potrivit unui comunicat preluat de agenția de presă de stat KCNA și citată de Reuters.

În declarație nu a fost menționat numele ministrului.

Precizând că Coreea de Nord s-a opus adoptării rezoluției "standardelor duble", ministrul a declarat că organizațiile internaționale nu ar trebui să fie "abuzate" ca un mijloc pentru ca Statele Unite să exercite presiuni politice asupra țărilor.

Coreea de Nord a testat în acest an o serie de rachete din ce în ce mai puternice, în timp ce oficialii de la Seul și Washington se tem, de asemenea, că se pregătește să reia testarea armelor nucleare pentru prima dată din 2017, pe fondul unor negocieri în impas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.