Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord, scrisoare de protest Camerei Reprezentanţilor a SUA în legătură cu noile sancţiuni

thenolank.com
coreea de nord vs SUA

Coreea de Nord a trimis vineri Camerei Reprezentanţilor a SUA o scrisoare de protest prin care avertizează că un nou pachet de sancţiuni mai dure nu ar face decât să stimuleze programul său de arme nucleare, a transmis presa nord-coreeană, preluată de Reuters. Scrisoarea de protest, trimisă de Comitetul de Afaceri Externe al Adunării Supreme a Poporului din Coreea de Nord, afirmă că membrii Camerei Reprezentanţilor sunt "obsedaţi" de un sentiment de dezaprobare şi avertizează în legătură cu consecinţe grave.

"Camera Reprezentanţilor a SUA ar trebui să se gândească de două ori", afirmă comisia în scrisoarea care a fost publicată de agenţia de ştiri nord-coreeană KCNA şi care reprezintă un gest rar din partea Phenianului. Tensiunile au fost foarte mari în ultimele săptămâni în Peninsula Coreeană în legătură cu temerile legate de un posibil al şaselea test nuclear sau lansarea unei noi rachete balistice de către Coreea de Nord, ceea ce ar fi o încălcare a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, conform Agerpres.

Camera Reprezentanţilor a aprobat luna aceasta o lege privind înăsprirea sancţiunilor împotriva Phenianului care vizează industria de transport maritim nord-coreeană. Noua legislaţie americană vizează să blocheze fondurile care ajută la finanţarea programului nuclear nord-coreean şi să crească presiunile pentru a opri încălcările drepturilor omului în Coreea de Nord. Comitetul nord-coreean a afirmat în scrisoarea sa că eforturile americane sunt sortite eşecului. "În timp ce Camera Reprezentanţilor adoptă legi ostile nesăbuite, eforturile Coreii de Nord de a-şi consolida programul nuclear vor creşte, depăşind orice imaginaţie", se arată în scrisoarea comitetului nord-coreean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.