Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord şi de Sud au participat la o ceremonie simbolică pentru lansarea unui viitor proiect pentru modernizarea legăturilor feroviare şi rutiere

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au participat miercuri la o ceremonie simbolică pentru lansarea unui viitor proiect pentru modernizarea şi reconectarea legăturilor feroviare şi rutiere aflate de o parte şi de alta a zonei puternic militarizate, relatează dpa, potrivit Agerpres.

La ceremonia de la gara Panmun din apropiere de oraşul nord-coreean Kaesong au participat oficiali de rang înalt din ambele Corei, precum şi reprezentanţi ai ONU şi ai unor ţări din regiune, printre care Rusia, China şi Mongolia, a relatat agenţia sud-coreeană de presă Yonhap.

Unul dintre scopurile proiectului este dezvoltarea unui infrastructuri de transport care să lege Peninsula Coreea cu Europa, ceea ce presupune modernizarea reţelei nord-coreene.

În 2008, o scurtă secţiune a unei căi ferate care traversa graniţa intercoreeană a fost închisă la mai puţin de un an după ce a fost redeschisă.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae In şi liderul nord-coreean Kim Jong Un au convenit în aprilie asupra unei serii de măsuri menite să normalizeze legăturile dintre cele două ţări, inclusiv reconectarea legăturilor feroviare şi rutiere dintr-o parte în alta a frontierei.

Citește și: Doi turişti francezi în Italia au fost găsiți morți într-o cabană, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon; cuptorul încă ardea la venirea medicilor

Coreea de Nord şi Coreea de Sud se află încă, din punct de vedere tehnic, în stare de război după războiul intercoreean din 1950-1953, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.