Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord testează un satelit de spionaj ce va fi lansat în aprilie

japantimes.co.jp
satelit spatiu

Presa de stat nord-coreeană KCNA a declarat luni că țara a efectuat duminică un test "important, în faza finală" pentru dezvoltarea unui satelit de spionaj, pe care încearcă să îl finalizeze până în aprilie 2023, anews.com.tr. Raportul a fost publicat la o zi după ce armatele sud-coreeană și japoneză au raportat lansarea de către Nordul izolat a două rachete balistice cu rază intermediară de acțiune spre coasta sa estică.

Administrația Națională de Dezvoltare Aerospațială (NADA) a Pyongyangului a efectuat testul la stația sa de lansare a sateliților Sohae, în nord-vestul țării, pentru a revizui capacitatea sa de imagistică prin satelit, de transmisie de date și de sisteme de control la sol, potrivit KCNA.

Un vehicul care transporta un simulacru de satelit, care includea, de asemenea, mai multe camere de luat vederi, emițătoare și receptoare de imagini, un dispozitiv de control și o baterie de stocare, a fost lansat la "unghiul de lovire" de 500 km (311 mile).

"Am confirmat indicatori tehnici importanți, cum ar fi tehnologia de operare a camerei în mediul spațial, capacitatea de procesare și transmitere a datelor a dispozitivelor de comunicare, precizia de urmărire și control a sistemului de control la sol", a declarat un purtător de cuvânt al NADA în dispeceratul KCNA.

Purtătorul de cuvânt a calificat testul drept "procesul final de trecere a porții de lansare a unui satelit de recunoaștere", care va fi finalizat până în aprilie. Coreea de Nord a efectuat un număr fără precedent de teste de rachete în acest an, inclusiv o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) proiectată să atingă continentul american, sfidând sancțiunile internaționale.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.