Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Nord va fi probabil capabilă să atace California în mai puţin de doi ani (experţi)

captura twitter
coreea racheta

Coreea de Nord va fi probabil capabilă să lanseze în mai puţin de doi ani asupra Californiei o rachetă dotată cu o încărcătură de 500 de kg, a apreciat marţi un expert, la o săptămână după o primă lansare a unei rachete intercontinentale (ICBM) de către Phenian, informează agenţia de presă AFP preluată de agerpres.

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a afirmat săptămâna trecută să lansarea rachetei, la 4 iulie, chiar de ziua naţională a SUA, este 'un cadou pentru nemernicii de americani'. 

Acest succes tehnologic apropie Phenianul de atingerea obiectivului său, şi anume de a fi în măsură să ameninţe teritoriul american cu un atac nuclear. 

Experţii estimează că racheta Hwasong-14, testată marţea trecută, ar putea avea o rază de 8.000 km şi, în consecinţă, ar fi capabilă să atingă Alaska sau Hawaii. 

'Dacă Hwasong-14 este asamblată aşa cum credem noi că este, ea ar putea probabil deveni şi mai performantă atunci când toate defectele vor fi corectate', a declarat John Schilling, expert al organizaţiei '38 North' din cadrul Universităţii John Hopkins de la Washington. 

El a estimat că această rază de acţiune ar putea fi de 9.700 de kilometri, cu o încărcătură de 500 de kilograme. 

'Nord-coreenii nu vor ajunge la acest rezultat mâine, însă ei vor ajunge probabil într-o zi', a adăugat Schilling. 

Cu 'un an sau doi de teste şi cu o dezvoltare suplimentară, ea va deveni probabil o rachetă care poate transporta cu uşurinţă o încărcătură nucleară asupra unor ţinte de pe coasta vestică, posibil cu suficientă precizie pentru a distruge ţinte militare cum sunt bazele navale', precum cele din San Diego, în California, a adăugat expertul. 

După sosirea la putere a lui Kim Jong-Un, la sfârşitul lui 2011, Coreea de Nord şi-a accelerat în mod considerabil dezvoltarea programelor sale nuclear şi balistic, interzise de comunitatea internaţională. Din 2006, Coreea de Nord a realizat cinci teste nucleare, dintre care două din ianuarie 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.