Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud a aprobat modernizarea apărării antirachetă, la o zi după ce Phenianul a testat o rachetă balistică intercontinentală

Agerpres.ro
sistem de apărare antirachetă Patriot

Coreea de Sud a aprobat vineri un proiect de modernizare a sistemelor de rachete interceptoare sol-aer, a informat agenţia de înzestrare a armatei, la o zi după ce Phenianul a testat o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), transmite Yonhap.

Comisia de promovare a proiectului de apărare a aprobat planul de 720 miliarde de woni (591 milioane de dolari) pentru modernizarea interceptorilor Cheolmae II începând de anul viitor şi până în 2029, a indicat Administraţia programului de achiziţii al armatei.

Proiectul vizează modernizarea rachetelor astfel încât acestea să poată intercepta atât avioane, cât şi rachete balistice la altitudini de sub 20 km. În prezent, interceptorii pot doborî doar avioane, potrivit Agerpres.

Comisia a aprobat de asemenea un proiect de dezvoltare şi fabricare de rachete ghidate navă-aer în perioada 2023-2036 şi un plan de 230 miliarde de woni de dezvoltare de armament aer-sol cu rază lungă până în 2028.

În plus, comisia a dat undă verde şi unui proiect de 710 miliarde de woni pentru achiziţia de avioane de transport străine până în 2026, la care sunt aşteptate să concureze producătorul european Airbus cu aparatul său A400M, compania braziliană Embraer cu C390 şi americanii de la Lockheed Martin cu C130J.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.