Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud a dat în judecată două turiste după ce una dintre ele a prezentat simptome de coronavirus

judecator justitie

Autorităţile din insula Jeju, din Coreea de Sud, au dat în judecată două turiste care au vizitat insula, deşi una dintre ele avea simptome de coronavirus, informează CNN, potrivit news.ro.

Mama de 52 de ani şi fiica de 19 ani au revenit recent în Coreea de Sud, după ce tânăra membră a familiei a studiat la Boston.

Femeia care locuieşte în Seul s-a dus alături de fiica sa la Jeju, loc popular pentru vacanţe, la 20 martie, deşi fata de 19 ani a fost sfătuită să se plaseze în autocaranatină, la revenirea din SUA, cu cinci zile mai devreme.

Citește și: Un fost șef SIE a făcut totul public! Atac devastator la un deputat USR, pe tema pensiilor speciale: Egali eram în comunismul acela după care tânjiți dvs

Potrivit autorităriţilor din Jeju, fata a început să aibă simptome la 21 martie, dar ea şi mama ei au mai stat pe insulă încă patru zile, având contact cu 47 de persoane, în 20 de locuri.

După ce au revenit la Seul, ambele au fost testate pozitiv la coronavirus.

Autorităţile din Jeju au înaintat un proces civill şi cer daune de 132 de milioane de won (107,000 dolari). De asemenea, există două plângeri de la locuitori din Jeju, doi dintre aceştia fiind nevoiţi să stea în carantină, iar două afaceri s-au închis.

Citește și: Marcel Vela a fost în inspecție! Unde s-a dus în control șeful Internelor

"Sper să trimitem un mesaj puternic împotriva celor care ameninţă lupta personalului medical", a declarat guvernatorul din Jeju.

În plângere se mai arată că fiica nu "şi-a îndeplinit misiunea ca membru al comunităţii, iar mama i-a susţinut activitatea ilegală deoarece i-a furnizat fonduri pentru călătorie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.