Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud a testat cu succes o rachetă spaţială cu combustibil solid

koreajoongangdaily.joins.com
racheta

Coreea de Sud a testat cu succes o rachetă spaţială cu combustibil solid

Coreea de Sud a testat luni cu succes o rachetă spaţială cu combustibil solid deasupra mării, în zona insulei Jeju, a anunţat Ministerul Apărării sud-coreean, potrivit Reuters şi Yonhap, conform Agerpres.

Este vorba despre al treilea test de acest fel efectuat de Seul, precedentele teste având loc în martie şi decembrie 2022.

Lansarea rachetei a implicat tehnologie elaborată de Agenţia pentru Dezvoltarea Apărării de la Seul şi o rachetă spaţială şi un satelit produse de grupul sud-coreean Hanwha Systems.

''Imediat ce dezvoltarea vehiculului de lansare spaţială va fi completă, armata sud-coreeană va fi capabilă să lanseze mici sateliţi pentru supraveghere şi recunoaştere, în concordanţă cu nevoile noastre de securitate'', a precizat Ministerul Apărării de la Seul.

În viitor, Coreea de Sud va dezvolta un sistem de lansare a unor sateliţi cu o greutate de 500-700 kg pe orbita Pământului.

Seulul şi-a propus să trimită în spaţiu cinci sateliţi de recunoaştere până în 2025 pentru a monitoriza mai bine Coreea de Nord, în contextul creşterii temerilor legate de programele nuclear şi de rachete ale Phenianului.

Pe 21 noiembrie, Coreea de Nord a plasat pe orbită primul său satelit de spionaj, după două tentative eşuate efectuate anterior în acest an. De asemenea, Phenianul a efectuat în aprilie şi iulie două teste ale rachetei sale balistice intercontinentale Hwasong-18.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.