Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud închide un număr record de şcoli, după creşterea rapidă a numărului de cazuri de COVID-19

Dreamstime
coreea de sud

Creşterea numărului de cazuri de coronavirus pe teritoriul Coreei de Sud a forţat sute de şcoli să-şi închidă porţile luni, ziua cu cel mai mare număr de unităţi de învăţământ închise de la redeschiderea din luna iunie, informează agenţia Yonhap.

Un număr total de 1.845 de şcoli şi-au sistat cursurile cu prezenţă fizică, potrivit Ministerului Educaţiei, mai mult decât dublu în comparaţie cu recordul de 849 de şcoli închise vineri în contextul în care cazurile de infectare asociate focarelor din jurul bisericilor, protestelor antiguvernamentale, precum şi transmiterile cu sursă necunoscută se răspândesc în toată ţara. Unele şcoli şi-au închis porţile ca măsură de precauţie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Italia înregistrează o creștere alarmantă de cazuri COVID-19, ministrul Sănătății se declară optimist: 'Nu vom avea noi restricţii'

De la redeschiderea şcolilor, care a început pe 20 mai, 283 de elevi şi 70 de angajaţi ai universităţilor şi profesori au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus. Pe perioada weekendului, bilanţul a crescut cu 70 de cazuri, respectiv 22.

În Seul, cartierul nordic Seongbuk, unde se află focarul recent descoperit de COVID-19 asociat lăcaşului de cult Sarang Jeil Church, a fost cel mai grav afectat, cu 88 de şcoli închise, în timp ce în cartierul vecin, Gangbuk, 47 de şcoli au fost închise. De duminică după-amiază, numărul cazurilor de infecţii asociate bisericii devenite focar se ridică la 841.

Potrivit celor mai recente date dezvăluite de minister, 1.040 de elevi au fost băgaţi în carantină de către autorităţile sanitare, în timp ce 7.854 au primit dispoziţii de a rămâne la domiciliu, după ce au raportat simptome similare cu cele de COVID-19. Alţi 826 de elevi au fost trimişi acasă după ce au prezentat simptome.

Citește și: OFICIAL - Marcel Ciolacu este președinte ales al PSD: echipa de conducere a noului lider

Începând cu duminică la miezul nopţii, au fost realizate 243.104 de teste în rândul elevilor şi 26.271 în rândul educatorilor şi personalului din facultăţi.

Pe teritoriul ţării, au fost raportate 266 de noi cazuri luni, inclusiv 258 de infecţii locale, numărul total urcând la 17.665, potrivit Centrelor coreene pentru controlul şi prevenţia bolilor (KCDC).

Numărul infectărilor zilnice a fost de ordinul sutelor începând cu 14 august, când 103 cazuri suplimentare au fost raportate. Sâmbătă, toate cele 17 oraşe mari şi provincii din ţară au raportat cazuri de COVID-19, un indiciu sumbru potrivit căruia ţara a intrat într-o epidemie la nivel naţional.

''Săptămâna aceasta se dovedeşte a fi într-adevăr crucială întrucât cele mai multe dintre şcoli urmează să se redeschidă după vacanţa de vară'', a precizat luni ministrul Educaţiei, Yoo Eun-hae, adăugând că ministerul va acţiona pe orice problemă de siguranţă într-o manieră ''rapidă şi preventivă'' pregătindu-se pentru situaţia în care guvernul va institui cele mai stricte măsuri de distanţare socială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.