Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud intenţionează să trimită ajutor alimentar în Nord

www.click.ro
coreea de sud coreea de nord

Guvernul de la Seul are în vedere livrarea de ajutor alimentar Coreei de Nord după ce preşedintele american, Donald Trump, şi-a exprimat acordul în cadrul unei convorbiri telefonice avute marţi cu omologul său sud-coreean, Moon Jae-in, transmite EFE potrivit Agerpres.

Ministerul sud-coreean al Unificării deja studiază problema, iar asistenţa ar putea fi asigurată în coordonare cu comunitatea internaţională, a confirmat miercuri purtătorul de cuvânt al instituţiei, Lee Sang-min, într-o conferinţă de presă.

Într-un recent raport, Programul Alimentar Mondial şi FAO au atras atenţia că aproximativ 10 milioane de nord-coreeni - circa 40% din populaţie - "se confruntă cu o penurie iminentă de alimente" ca urmare a celei mai slabe recolte din ultimul deceniu.

"Dintr-o perspectivă umanitară, suntem preocupaţi de ceea ce aceste organizaţii internaţionale au calificat ca probleme alimentare foarte grave", a spus Lee.

Pe de altă parte, un oficial al biroului prezidenţial sud-coreean a explicat pentru agenţia Yonhap, citată de EFE, că procedurile birocratice necesare livrărilor vor începe curând, deşi încă rămân de analizat volumul şi caracteristicile pachetului de ajutor.

În ciuda faptului că Phenianul a efectuat un test de armament la finalul săptămânii, care înrăutăţeşte atmosfera în plin blocaj al discuţiilor privind denuclearizarea, Trump a abordat la telefon cu Moon recentul raport al agenţiilor ONU asupra situaţiei alimentare din Coreea de Nord şi a sprijinit posibilitatea trimiterii de ajutor.

Se aşteaptă ca livrarea asistenţei alimentare să fie una dintre temele de discuţie ale vizitei de două zile, începând de joi, la Seul, a trimisului special al SUA pentru Coreea de Nord, Stephen Biegun.

Nu se exclude posibilitatea ca Biegun să aibă o întâlnire cu preşedintele Moon şi să discute în profunzime impasul actual în discuţiile de dezarmare cu Phenianul.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.