Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz şocant în Coreea de Sud: Doi mineri au rămas blocați timp de 9 zile într-o mină de zinc prăbuşită

yna.co.kr
Bonghwa

Doi mineri sud-coreeani prinşi de mai mult de 9 zile într-o mină de zinc prăbuşită au fost salvaţi, vineri, au anunţat autorităţile, scrie AFP.

Cei doi bărbaţi au fost prinşi la aproximativ 190 de metri adâncime într-un puţ vertical al minei, care s-a prăbuşit pe 26 octombrie la Bonghwa, în estul ţării.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a numit revenirea lor cu "adevărat miraculoasă". "Mulţumesc şi mulţumesc încă o dată că aţi revenit sănătoşi, în momentul în care eraţi între viaţă şi moarte", a scris el, sâmbătă, pe Facebook, fiind recunoscător salvatorilor, potrivit News.ro.

În vârstă de 56 şi 62 de ani, cei doi sunt în stare stabilă, au indicat autorităţile, care cred că, pentru a se încălzi, aceştia au făcut foc şi au improvizat un cort de plastic în interiorul unui tunel.

Supravieţuitorii "aveau cafea instant cu ei", a declarat Lim Yoon-sook, un responsabil al pompierilor. Ei au supravieţuit şi pentru că au băut apa care a curs în interiorul galeriei", a adăugat el.

Rudele lor nu mai credeau că-i vor regăsi. "Am plâns, tata!", a declarat, bucuros, Park Geun-hyeong, fiul unuia dintre mineri. "I-am spus că a devenit personaj celebru acum".

O nepoată a unui miner salvat a declarat că unchiul ei a cerut mai întâi să-i fie acoperiţi ochii după aproape 10 zile în întuneric.

Vestea a venit într-o perioadă de doliu naţional în Coreea de Sud, după moartea a mai mult de 150 de persoane într-o busculadă, sâmbăta trecută, la manifestări de Halloween, în centrul capitalei Seul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.