Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud nu va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing

altcoinbuzz.io
coreea de sud

Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in, a anunţat luni că ţara sa nu va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, invocând necesitatea de a continua cooperarea cu China, notează AFP.

În cursul unei vizite oficiale de trei zile în Australia, Moon Jae-in a declarat că Seulul nu intenţionează să se alăture boicotului la care s-au asociat patru ţări occidentale, potrivit Agerpres.

"Nu am primit din nicio ţară, inclusiv Statele Unite, nicio cerere de participare la acest boicot diplomatic", a spus el.

Regatul Unit şi Canada s-au alăturat miercuri Statelor Unite şi Australiei în "boicotul diplomatic" al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing. Vor trimite sportivi, dar nu responsabili oficiali.

China a avertizat imediat că ţările respective "vor plăti preţul pentru această decizie proastă".

Apelul la boicot a fost lansat în numele apărării drepturilor omului, mai ales al situaţiei minorităţii musulmane uigure din Xinjiang şi al restrângerii libertăţilor în Hong Kong.

Şeful statului sud-coreean a subliniat că Seulul intenţionează să promoveze în continuare o regiune liberă şi deschisă în Oceanul Pacific, ţinând cont în acelaşi timp de rolul Chinei în încercarea de a instaura pacea în peninsula coreeană.

"Avem nevoie de acţiunile constructive ale Chinei pentru a permite denuclearizarea RPDC", Coreea de Nord, a declarat el, adăugând că Seulul doreşte să întreţină relaţii bune cu Beijingul.

Moon Jae-in se află în Australia pentru a semna o serie de acorduri de cooperare tehnologică şi militară.

Aceste acorduri includ în special vânzarea a 30 de obuziere către Australia în cadrul unui contract în valoare de aproximativ 720 de milioane de dolari (636 de milioane de euro).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.