Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud se pregătește de un posibil război cu Nordul: a mobilizat 80 de avioane de luptă după ce a sesizat un număr mare de avioane de război nord-coreene

avioane gripen

Coreea de Sud a mobilizat aproximativ 80 de avioane de luptă după ce a detectat vineri un număr mare de avioane de război nord-coreene într-un interval de patru ore, a anunţat Armata sud-coreeană într-un comunicat, conform CNN, informează News.ro.

Potrivit comunicatului, aproximativ 180 de avioane militare nord-coreene au fost detectate între orele 11:00 şi 15:00, ora locală.

Desfăşurarea de forţe sud-coreeană a inclus un număr nespecificat de avioane de luptă F-35A, se spune în declaraţie, iar aproximativ 240 de avioane de luptă care participau la exerciţiile militare „Vigilant Storm” cu Statele Unite „şi-au menţinut, de asemenea, o stare de alertă”.

Tensiunile au crescut în regiune de la începutul exerciţiilor comune luni, determinând o reacţie furioasă din partea Phenianului, care a acuzat aliaţii de acţiuni provocatoare.

Un oficial nord-coreean a avertizat într-o declaraţie miercuri că SUA şi Coreea de Sud vor plăti „cel mai oribil preţ din istorie” pentru orice acţiune militară împotriva Phenianului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.