Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coreea de Sud propune României un proiect de 8 miliarde de dolari în domeniul nuclear: întâlnire oficială între Ciolacu și Kim Jin-pyo

captura Facebook
Marcel Ciolacu

Speaker-ul Adunării Naţionale (parlamentul unicameral) sud-coreene, Kim Jin-pyo, s-a întâlnit marţi cu preşedintele Camerei Deputaţilor Parlamentului României, Marcel Ciolacu, şi a discutat despre exporturi de reactoare nucleare şi cooperare în domeniul sănătăţii dintre cele două ţări, a anunţat miercuri biroul său, citat de agenţia Yonhap.

Kim a purtat discuţii cu Ion-Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor, marţi (ora locală), la Bucureşti. Înainte de România, oficialul sud-coreean a vizitat Polonia.

Kim a propus participarea Coreei de Sud şi Statelor Unite la un proiect de 11 trilioane de woni (8 miliarde de dolari) pentru modernizarea şi construirea de reactoare nucleare în România, în timp ce Ciolacu pledat pentru cooperarea în sectorul sănătăţii.

Kim a solicitat de asemenea sprijinul României pentru cererea Coreei de Sud de a găzdui Expoziţia Mondială din 2030 în oraşul-port Busan din sud-estul ţării. Ciolacu a răspuns că el crede că România va sprijini Coreea de Sud în competiţie şi va face un anunţ oficial în curând în acest sens, potrivit Yonhap.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.