Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coric îl învinge pe Kokkinakis și oferă Croației un avantaj de 1-0 în semifinalele Cupei Davis

wikipedia.org
cupa davis

Borna Coric a pus Croația, campioana din 2018, pe drumul spre a doua prezență consecutivă în finala Cupei Davis, cu o victorie cu 6-4, 6-3, în semifinale, în fața australianului Thanasi Kokkinakis, vineri, la Malaga (Spania), punându-și echipa în avantaj, înainte de al doilea meci de simplu, anunță Mediafax.

Croația, care a fost învinsă de Federația Rusă de Tenis în confruntarea pentru titlul din 2021, își poate asigura acum o întâlnire cu Italia sau Canada în finala de duminică, dacă fostul campion la US Open Marin Cilic trece de Alex De Minaur în al doilea meci de simplu.

Australia încearcă să ajungă în prima sa finală din 2003 - când a câștigat al 28-lea titlu - iar căpitanul Lleyton Hewitt l-a ales pe Kokkinakis pentru meciul de deschidere în locul lui Jordan Thompson, care a jucat împotriva Olandei în sferturi.

Dar, în ciuda unui început încurajator, jucătorul de 26 de ani a cedat spre finalul unui set inaugural strâns, când Coric a condus cu 5-4 și a reușit singurul break al setului pentru a prelua conducerea.

Coric, care l-a învins pe Kokkinakis în singura lor întâlnire anterioară, la Tokyo, anul acesta, și-a ridicat nivelul în setul următor și a făcut break pentru un avantaj de 4-2, după care nu a mai cedat pe propriul serviciu, închizând meciul cu 6-3.

De Minaur are ca obiectiv să se asigure că Australia va evita o nouă eliminare în semifinale, echipa pierzând anterior în această fază în 2006, 2015 și 2017.

Însă o victorie va face ca coechipierii Matthew Ebden și Max Purcell să îi înfrunte pe Nikola Mektic și Mate Pavic, într-o revanșă a finalei de dublu de la Wimbledon din acest an, unde perechea australiană a ieșit triumfătoare în cinci seturi.

Italia și Canada vor disputa sâmbătă a doua semifinală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.