Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Corbu, prima REACȚIE la acuzațiile Cristinei Tarcea privind concursul de la șefia ÎCCJ

Inquam Photos / Octav Ganea
corina corbu

Judecătorul Corina Corbu, votată la șefia Instanței Supreme, a declarat, în urma interviului de la CSM, că nu comentează legalitatea procedurii. Cristina Tarcea a declarat că procedura nu respectă legea, candidatura trebuind în termen de 30 de zile de la vacantarea postului, adică după septembrie, conform Mediafax.

Citește și: Mutare de ULTIMĂ ORĂ a asistenților maternali care au crescut-o pe Sorina: adopția micuței, CONTESTATĂ

Judecăctorul Corina Corbu a precizat la ieșirea de la interviul susținut în fața Secției de Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii că nu știe ce se va întâmpla, în ceea ce privește contestarea în contencios a procedurii de desemnare a conducerii instanței Supreme.

,,Nu comentez în niciun fel (legalitatea procedurii – n.r.). Interviul a fost unul echilibrat, corect, constructiv, ca orice alt interviu în fața secției pentru judecători a CSM. Acum așteptăm rezultatul. Nu știu (dacă se va deschide calea unei eventuale contestări a procedurii – n.r.). Nu pot să îmi exprim o astfel de opinie (cu privire la termenul prevăzut de lege pentru vacantarea funcției – n.r.), așteptăm rezultatul”, a spus judecătorul Corina Corbu la ieșirea de la interviu.

CSM a declanşat, la finele lunii mai, procedura de ocupare a funcţiei de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în condiţiile în care mandatul Cristinei Tarcea va expira în luna septembrie a acestui an.

Șefa Instanței Supreme a declarat, în urma interviului pentru conducerea ÎCCJ, că nu poate valida o candidatură care nu îndeplinește condițiile legii, că nu a fost consultată în momentul demarării procedurii de numire a conducerii ÎCCJ și că situația de joi este o neglijență în aplicarea legii.

,,Eu mi-am expus punctul meu de vedere. Nu pot să validez o candidatură care nu îndeplinește condițiile prevăzute de lege. Orice persoană poate să o conteste”, a spus Cristina Tarcea, la ieșirea de la interviul desfășurat la CSM pentru numirea conducerii Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Șefa ÎCCJ a spus că situația de joi, din cadrul interviului pentru numirea unei noi conduceri la Instanța Supremă, nu ține de interpretarea legii, pentru că legea este clară. ,,Legea este clară, spune în termen de 30 de zile de la expirarea mandatului. Înainte de modificarea pe care Legea 242 a adus-o Legii 303, articolul 53 făcea o distincție între expirarea mandatului și vacantarea postului și erau două proceduri diferite. La expirarea mandatului, candidaturile se depuneau cu 60 de zile înainte, la vacantarea mandatului se depuneau în 30 de zile după expirare. Acest articol a fost modificat în totalitate prin Legea 242 și a rămas un singur alineat al articolului 53 care spune că candidaturile se depun în termen de 30 de zile de la data expirării mandatului”, a mai adăugat Tarcea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.