Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu anunță DEZASTRUL pentru România: probleme MAJORE la spitalele regionale

Corina Cretu New Europe

Comisarul european Corina Crețu trage un semnal de alarmă foarte puternic pentru România. Ea arată că există întârzieri foarte mari la construcția spitalelor regionale, din cauza autorităților române, care nu trimit documentația la Bruxelles.

”Am tras un semnal de alarmă pentru că, până la urmă, aceasta a fost dorința României de a introduce în Programul Operațional Regional cele trei spitale regionale, la Cluj, Craiova și Iași. Acest Program Operațional l-am semnat în 2014 la București și după 4 ani suntem în aceeași situație. Autoritățile române însele se angajau ca în 2016 să înceapă construcția, de aceea m-am zbătut foarte mult pentru aceste proiecte, Din păcate, acestea au fost blocate din cauza instabilității politice din țară și a altor motive. S-a întârziat foarte mult proiectul. La un moment dat aveam ca termen luna aprilie 2018 de finalizare a studiilor de fezabilitate care se fac cu ajutorul Comisiei Europene și a BERD. Am spus și atunci, am vorbit cu cei de la BERD au trebuit să amâne termenul până în octombrie pentru că nu primiseră documentația din partea autorităților române.

La momentul actual eu sper ca anul viitor să începem să facem plățile pentru spitalele regionale. Mai sunt șanse, dar riscăm să pierdem această șansă, dacă nu ne grăbim.

Am spus și la Bruxelles că aceste spitale regionale reprezintă proiectul meu de suflet, va fi testamentul meu politic, după ce îmi termin acest mandat în 2020.

În cazul spitalelor regionale trebuie găsită sursa de finanțare, pentru că autoritățile române au solicitat 50 de milioane de euro pentru fiecare spital, dar înțeleg că există un deficit de 700 de milioane de euro. Și aici ar trebui ca autoritățile române să ajungă la un acord cu BERD, dar deocamdată nu s-a primit o solicitare în acest sens. Noi suntem dispuși să mutăm bani și din altă parte pentru aceste spitale regionale și alte state și-au schimbat prioritățile în timpul exercițiului bugetar”, a spus Corina Crețu, la Antena 3.

”, a spus Corina Crețu, la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.