Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu, desemnată Raportor al Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European

Inquam Photos / Octav Ganea
Corina Cretu

Eurodeputatul Corina Crețu a fost desemnată Raportor al Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European pentru Regulamentul privind dispoziții specifice pentru Obiectivul de Cooperare teritorială europeană (Interreg), potrivit caleaeuropeana.ro.

Cooperarea teritorială europeană (Interreg) reprezintă unul dintre obiectivele majore ale politicii de coeziune, oferind cadrul pentru punerea în aplicare a acțiunilor comune și a schimburilor de politici între actorii naționali, regionali și locali din diferite State Membre. Obiectivul general al cooperării teritoriale europene este acela de a promova dezvoltarea economică, socială și teritorială armonioasă a Uniunii Europene în ansamblul său.

”Cooperarea teritorială europeană va avea un rol esențial în arhitectura noului buget al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027. Regiunile vor fi sprijinite să construiască clustere pan-europene în sectoare precum economia circulară sau securitatea cibernetică. În timpul mandatului meu de Comisar European pentru Dezvoltare Regională, au fost alocate sume importante inițiativelor specifice care permit tinerilor europeni să se implice ca voluntari în programele Interreg. Am considerat întotdeauna că Interreg este, dincolo de aspectele tehnice, un instrument esențial în promovarea solidarității europene și, totodată, în adaptarea la schimbările prin care trece societatea noastră”, a declarat, în context, europarlamentarul Corina Crețu.

Citește și: Uniunea Militarilor și Polițiștilor 'Mihai Viteazu' salută demersul FSDPR

Cu o zi în urmă, Crețu a fost aleasă în cadrul Comisiei pentru control bugetar a Parlamentului European în calitate de raportor din partea grupului S&D privind adoptarea bugetului UE pentru anul 2020.

Luni, în prima sa intervenție în plen după revenirea în Parlamentul European, Crețu a făcut un apel pentru reluarea trilogului dintre Comisia Europeană, Parlamentul European și Consiliul UE în vederea adoptării Cadrului Financiar Multianual pentru perioada 2021-2027.

Corina Crețu a fost membru al Parlamentului European din 2007, anul aderării României la UE, și până în 2014.

Din noiembrie 2014 a fost comisar pentru politică regională din partea României în Comisia Europeană condusă de Jean-Claude Juncker.

La 1 iulie 2019 a demisionat din funcție pentru a reveni în Parlamentul European ca urmare a alegerilor europene. În legislativul actual, Crețu este membră în Comisiile REGI și CONT, precum și membru supleant în Comisia AGRI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.