Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu regretă demisia lui Victor Negrescu însă apreciază numirea lui George Ciamba în funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene

flickr.com
Corina Crețu

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a declarat, într-un interviu acordat România Tv, că regretă demisia lui Victor Negrescu din funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene, însă consideră că este bine că a fost numit George Ciamba informează mediafax.

"Eu regret demisia dl Victor Negrescu. Am fost colegi în PE. A avut o expertiză foarte bună. Sincer, nu pot vorbi în numele dumnealui. Nu știu ce s-a întâmplat, însă și acesta este un semnal a celor ce s-au întâmplat, votul în PE și analiza CE. Pe de altă parte, e bine că a fost numit un domn de carieră, dl Ciamba și avem pe Odobescu care depune toate eforturile pentru a avea o președinție de succes. Așa cum a spus și dl Juncker, orice țară trebuie să înțeleagă că pe perioada președinției unei țări trebuie inventat acest cuvânt armistițiu, oricât de greu ar fi", a afirmat Corina Crețu, într-un interviu acordat postululi România Tv.

George Ciamba a depus, miercuri, jurământul în funcția de ministru delegat pentru afaceri europene, după demisia lui Victor Negrescu. Președintele a semnat marți decretul, la scurt timp după ce propunerea din partea premierului Viorica Dăncilă a ajuns la Cotroceni.

Victor Negrescu a demisionat vineri din funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene, propunerea PSD de înlocuitor fiind în persoana lui George Ciamba, secretar de stat.

Secretarul de stat în MAE, George Ciamba, este în Ministerul Afacerilor Externe din anul 1990, timp în care a ocupat mai multe funcţii.

Potrivit informaţiilor furnizate de site-ul Ministerului Afacerilor Externe, George Ciamba lucrează în acest minister din decembrie 1990. Din noiembrie 2012 a fost secretar de stat. Înainte de preluarea portofoliului de secretar de stat pentru Afaceri Europene, George Ciamba a fost ambasador al României în Republica Elenă (2005-2012). În februarie 2016 a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la MAE, iar în ianuarie 2017 iarăşi a fost numit secretar de stat în MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.