Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu s-a ENERVAT: atac INCENDIAR la adresa Rovanei Plumb și a Guvernului

Ministerul Fondurilor Europene
Rovana Plumb Corina Cretu

Corina Crețu a afirmat, miercuri, că a făcut ”enorm” pentru evitarea dezangajării fondurilor europene și că Rovana Plumb nu a făcut marți referire la eforturile comune pentru că ”probabil nu a primit aprobare de la partid”. Ea mai spune că e important ca cetățenii să fie ajutați fără a fi mințiți.

Citește și: Cozmin Gușă profețește: surprize URIAȘE la alegerile prezidențiale. Iohannis stă prost în sondaje

”Apreciez că Dna Plumb a încercat să echilibreze situația creată la sfârșitul anului, când toate înfăptuirile mărețe s-au datorat eforturilor guvernului. Așa au început toate guvernele populiste, anti-europene: profitând din plin de ajutorul fondurilor europene, tot ce e bun vine de la Guvern, tot ce e rău vine de la Bruxelles”, a scris pe Facebook comisarul european Corina Crețu.

Ea a mai spus că riscurile dezangajărilor automate erau reale, respectiv 830 milioane de euro la începutul anului.

”Am avut discuții asupra acestui aspect aproape zilnice, am avut zeci de experți la București şi în țară pentru a ajută autoritățile naționale și locale. Numai eu personal m-am întâlnit cu Dna Prim Ministru de cinci ori pentru a îi explica problemele cu care se confruntă România. Dna Plumb a mulțumit azi tuturor Comisarilor şi Comisarelor care au ajutat evitarea dezangajărilor automate pe POR - programul operațional regional , de care sunt singura responsabilă și pentru care eu și DG REGIO am făcut enorm pentru a ajuta. Probabil nu ați primit aprobare de la partid să vorbiți despre eforturile noastre comune, despre întâlnirile noastre și ale specialiștilor noștri care au venit cu soluții. Eu sper că populația înțelege”, a adăugat Crețu.

Ea a precizat că au fost ”salvate” 350 de milioane de euro din cei 830, prin decizii stabilite împreună cu autoritățile române, dar au fost pierdute sume din Fondul Social și Garanția pentru tineri.

”Între 15 și 31 decembrie au fost depuse cereri de plata pentru restul sumei, majoritare fiind proiectele care inițial Guvernul spunea că le va finanța prin PNDL. Având cereri de plata pentru întreagă suma, România a evitat dezangajarea automată pe Programul Operațional Regional. De abia următoarele audituri vor vedea câte din aceste proiecte sunt eligibile sau nu. Felicit sincer autoritățile pentru eforturile de la finalul anului. Din păcate, România a pierdut în 2018 din Fondul Social 22 milioane de euro, pierdere automată - nefiind proiecte de analizat. În plus, întreagă suma destinată tinerilor, Garanția pentru tineri- Youth Employment Inițiative- pentru care ne-am luptat atât că europarlamentari, 343 milioane de euro s-au pierdut definitiv. Acest instrument era destinat combaterii șomajului în rândul tinerilor între 18 și 25 de ani, fiind lansat la București în 8 aprilie 2015 la București de către vicepreședintele Comisiei Europene Valdis Dombrovski și Primul Ministru Victor Ponta, în prezența miniștrilor săi de atunci, Rovana Plumb și Eugen Teodorovici. Acesta e adevărul. Pentru mine cel mai important e să facem tot ce putem pentru cetățenii României, fără a-i minți”, a conchis comisarul european.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.