Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu vorbește despre aderarea României la Zona Euro: 'Este un deziderat de urmărit'

corina cretu

Comisarul european Corina Crețu a declarat, luni, că aderarea României la zona Euro „este un deziderat de urmărit”, adăugând că dezvoltarea nivelul de trai și creșterea economică ar trebui să fie obiectivele țării noastre odată cu intrarea în respectivul spațiu.

„Eu cred că este cel mai important este ca o țară să fie pregătită pentru a intra în zona Euro. (...) Sigur că depinde și de un dialog constant cu Comisia Europeană, cu viitoarea Comisie Europeană. Deci este un deziderat care este de urmărit și prin politica de coeziune și prin politicile UE de a reduce discrepanțele dintre regiuni și dintre țări, dintre Nord și Sud, dintre Est și Vest. Este. important ca odată cu intrarea în zona era să se crească nivelul de trai al oamenilor. Acesta cred că este scopul intrării în zona Euro, nu de a avea euro ca scop în sine”, a declarat Corina Crețu, la Palatul Parlamentului, conform Mediafax.

Simona Halep pierde în fața Serenei Wiliams, după un meci INFERNAL la Australian Open

Întrebată dacă România este pregătită să adere la zona Euro, Comisarul European a punctat: „Economica românească este în creștere și cred că Banca Națională și experții naționali pot da mai multe amănunte”.

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a reconfirmat, la sfârșitul lunii decembrie, că România intenționează să propună drept dată de adoptare a monedei euro anul 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.