Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu, vești extraordinare: suntem la un pas de ridicarea vizelor pentru intrarea în SUA

corina cretu

Europarlamentarul Corina Crețu vine cu vești foarte bune pentru români, din Parlamentul European. Președintele Parlamentului European a introdus la Curtea de Justiție a UE o acțiune privind eliminarea vizelor la intrarea în SUA pentru toți cetățenii europeni, ceea ce ar putea conduce la eliminarea vizelor pentru români.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj de la tribuna ICCJ: anunță schimbarea legilor justiției

”Suntem cu un pas mai aproape de ridicarea vizelor pentru românii care călătoresc în SUA. Salut decizia Președintelui Parlamentului European de a introduce la Curtea de Justiție a UE o acțiune privind eliminarea vizelor la intrarea în SUA pentru toți cetățenii europeni.

Astfel, obligativitatea pentru cetățenii români (alături de cei ai Bulgariei, Croației și Ciprului) de a deține viză la intrarea în SUA ar putea fi ridicată. Cred că ar fi o situație normală care ar pune capăt dezechilibrului în care ne aflăm - atât timp cât cetățenii tuturor celorlalte State Membre nu au această obligație.

În octombrie 2020 am votat în Parlamentul European rezoluția prin care Comisia Europeană să ceară eliminarea vizelor la intrarea în SUA pentru toți cetățenii europeni. Acest lucru nu ar reprezenta decât respectarea mecanismului de reciprocitate SUA-UE.

Mă bucur că demersul nostru din Parlamentul European merge mai departe, în baza principiului solidarității dintre Statele Membre UE. Am spus-o și cu altă ocazie: nu e corectă această dublă măsură.

Speranța mea e ca, odată finalizată această procedură - și cu sprijinul Consiliului European - în maximum doi ani SUA să elimine vizele pentru români. În caz contrar, Uniunea Europeană ar trebui să impună vize cetățenilor americani - ceea ce cred că ar reprezenta o situație nedorită atât pentru SUA, cât și pentru UE. / https://bit.ly/2MMLZIy

O seară frumoasă tuturor!”, scrie Corina Crețu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.