Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corintul Greciei produce 62 km de conducte pentru legătura de gaze Grecia-Bulgaria

gaz

Corinth Pipeworks din Grecia a finalizat producerea primilor 62 de kilometri de conducte pentru proiectul de interconectare a gazului Grecia-Bulgaria - ICGB, a declarat ministerul energiei din Bulgaria, relatează seenews.com

Conductele au fost încărcate pe șase trenuri, dintre care trei sunt deja în Bulgaria, a declarat ministerul într-o declarație sâmbătă.

Se preconizează că primul lot de producție va fi livrat integral în luna martie, ceea ce va oferi companiei de construcții a legăturilor de gaze cu toate tipurile și dimensiunile necesare de conducte.

ICGB, compania de proiect care dezvoltă legătura cu gaz, a semnat contracte pentru furnizarea de conducte și construcția interconectantului cu Corporația Pipeworks Industry și, respectiv, J & P-Avax.

Construcția secțiunii de 123 km a interconectorului pe sol bulgar va începe în 2020, a declarat la vremea respectivă ministerul energiei.

Conducta, care are un cost total estimat de 220 de milioane de euro (242,7 milioane de dolari), va conecta sistemul de transport grecesc de gaze din zona Komotini la sistemul bulgar de transport al gazului din zona Stara Zagora.

Lungimea planificată a conductei este de 182 km, iar capacitatea proiectată va fi de până la 3 miliarde mc anual pe direcția din Grecia spre Bulgaria.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.