Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cornel Dinu, Rodica Popescu Bitănescu și Andrei Șerban, numiți cetățeni de onoare ai Capitalei

gabriela firea

Fostul fotbalist Cornel Dinu, legendă a Clubului Dinamo, a primit, joi, titlul de cetățean de onoare al Capitalei din partea Consiliului General al Municipiului București. Inițial, în proiectul PMB se arăta că Dinu a fost antrenor la Steaua, potrivit Mediafax.ro.

„Legenda a clubului Dinamo Bucureşti, pentru care a jucat şi antrenat, având 454 de meciuri în Liga 1 şi 53 de goluri marcate, dar şi căpitan şi antrenor al echipei naţionale, de numele lui Cornel Dinu se leagă multe momente de bucurie ale fanilor sportului cu balonul rotund”, se arată în proiectul votat joi la Primăria Capitalei.

În varianta iniţială a referatului de aprobare din proiectul de hotărâre se vorbea despre Cornel Dinu ca fiind „antrenor principal la Steaua Bucureşti".

Citește și: Gabriela Firea, mesaj pentru bucureșteni: 'Vă asigur că veți avea apă caldă și căldură'

„Corneliu Constantin Dinu (n 2 august 1948, Târgovişte), cunoscut sub numele de Cornel Dinu, este un fost jucător şi antrenor de fotbal român. A fost antrenor principal la Steaua Bucureşti, apoi a mai antrenat CS Târgovişte, ASA Târgu Mureş, Oţelul Galaţi U Cluj şi FC Olt şi a fost selecţioner a echipei naţionale de fotbal al României în campania de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal 1994, drept pentru care a şi fost decorat cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a", se arata în raportul iniţial de aprobare semnat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Ulterior, în raportul de specialitate, cei din Primărie precizează că Dinu a „debutat la echipa din oraşul naţional, Metalul Târgovişte. La seniori a jucat numai pentru Dinamo Bucureşti, având 454 de meciuri în Liga I şi 53 de goluri marcate. A fost mulţi ani căpitanul echipei naţionale, pentru care a jucat de 75 de ori şi a marcat 7 goluri. A fost titular în echipa României la Campionatul Mondial de Fotbal 1970".

Tot joi, actrița Rodica Popescu Bitănescu și regizorul Andrei Șerban au primit aceleași titluri din partea CGMB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.