Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cornel Dinu și-a ieșit din minți - atac furtunos la adresa lui Florin Călinescu: 'Ce-i drept, te acceptam pe post de 'măscărici''

www.gsp.ro
Cornel Dinu

Cornel Dinu și-a ieșit din minți după ce Florin Călinescu afirmase pentru Gazetă că Mister și Mircea Lucescu au fost ”vinovați” pentru faptul că Dobrin nu a ajuns la Mondialul din 1970. Fostul selecționer l-a atacat dur pe Călinescu.

”Un actoraş care, jucând de la început un rolişor de „prăduitor”, cum se spune la Rahova, în «Lumini şi umbre», a rămas cam la fel şi în zilele noastre.

Numai că în devălmăşia de mitocănie şi tupeu obraznic emanate ades de televiziunile fără număr de la noi, a avut succes. Pentru aşa ceva, n-a avut nevoie nici de sufleur, ca în minusculele roluri de mai mult purtat tava, pontate la teatru.

Abjecţiile debitate despre tot şi despre toate într-o miştocărie de ţaţă de şanţ şi ulucă, ce n-a auzit că există curs gimnazial, l-au scos la lumina mahalalelor.

Practic, a accentuat întunericul de acolo. Dispărând prin distrugere premeditată după 1990, prea repede, eşalonările valorice, obraznicul urbei a triumfat.

S-ar putea ca memoria să-ţi joace feste. Ai stat de câteva ori la masă cu mine şi cu Gino la «Calcio» din `Amzei` – ce-i drept, te acceptam pe post de `măscărici`, spre ore înaintate – şi ţi-am povestit cu lux de amănunte cum au stat lucrurile”, a spus Dinu, pentru Fanatik.

DOLIU în teatrul românesc: Actrița care a bucurat sute de mii de copii a fost găsită MOARTĂ, în București

România a participat la turneul final, după o absenţă de 32 de ani. Românii au reuşit să se califice la marea întrecere din Mexic după ce au terminat grupa 1 preliminară a Europei pe primul loc, în faţa Greciei, Elveţiei şi Portugaliei. La turneul final, tricolorii au făcut parte din aşa-zisă "groapă cu lei" de la Guadalajara, alături de Brazilia, Anglia şi Cehoslovacia.

Din lotul selecţionatei române au făcut parte 22 de jucători: portari - Necula Răducanu, Stere Adamache şi Gheorghe Gornea, fundaşi - Ludovic Sătmăreanu, Nicolae Lupescu, Mihai Mocanu, Cornel Dinu, Dan Coe, Mihai Ivăncescu, Augustin Deleanu şi Niculae Pescaru, mijlocaşi - Emerich Dembrovschi, Nicolae Dobrin, Radu Nunweiller, Vasile Gherghely, Ion Dumitru şi Alexandru Neagu şi atacanţii Florea Dumitrache, Mircea Lucescu, Gheorghe Tătaru, Marin Tufan şi Flavius Domide. Echipa era antrenată de Angelo Niculescu, cel care o preluase din 1968.

Selecţionata României a obţinut o victorie, 2-1 cu Cehoslovacia, şi a pierdut la limită, 0-1 în faţa Angliei, campioana mondială en titre, şi 2-3 în meciul cu Brazilia. Toate cele trei partide susţinute de România au avut loc pe stadionul Jalisco din Guadalajara şi s-au bucurat de o audienţă crescută: peste 50.000 de spectatori prezenţi în tribune la fiecare meci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.