Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corona Brașov s-a calificat în grupele Cupei EHF, în urma unei duble încheiate la egalitate cu Gloria Bistrița după două manșe, 49-49

ASC Corona Brașov

Corona Brașov s-a calificat în grupele Cupei EHF, în urma unei duble încheiate la egalitate cu Gloria Bistrița după două manșe, 49-49. După victoria în tur în deplasare cu 27-25, echipa de la poalele Tâmpei a cedat pe teren propriu cu 24-22, anunță MEDIAFAX.

Calificarea a fost decisă la numărul de goluri în deplasare. Gloria Bistrița a fost peste Corona Brașov mai bine de 90 de minute pe parcursul celor două manșe, dar formația lui Ion Crăciun a fost cea care a mers mai departe. După ce în tur a condus până spre minutul 50, la Brașov, Gloria a fost la conducere aproape pe tot parcursul jocului. Corona Brașov a părut ceva mai emotivă în jocul retur, astfel că a comis destul de multe erori în atac. Gloria Bistrița s-a desprins la 5-2 în minutul 8, astfel că a anulat rapid handicapul după jocul tur.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu își pune ‘Mâna dreaptă’ la bătaie! ‘Intervalul’ dat noului ministru al Muncii .

Gazdele au preluat conducerea în minutul 15, cu 7-6, grație unei reușite a Cristinei Laslo, dar Gloria a fost echipa mai legată în continuare. În ciuda unor intervenții ale portarului Tymoshenkova, formația lui Horațiu Pașca s-a desprins din nou la trei goluri, 11-8 (min. 25). Laura Pristaviță a avut o evoluție solidă, demonstrând cu această ocazie că își merită locul în lotul României pentru Campionatul Mondial. La pauză, Gloria a avut un avans de două goluri, 13-11, Corona reușind să rămână în joc după două contraatacuri fructificate de Tîrcă și Laslo.

La reluare, Bazaliu a înscris trei goluri la rând pentru Corona, cu care a restabilit și egalitatea, 14-14. Evoluția gazdelor a fost însă în continuare inconstantă. Laura Pristaviță a fost o minte limpede la Bistrița, o jucătoare decisivă, astfel că Gloria a menținut suspansul în ecuația calificării. Spre finalul jocului, Bistrița a avut patru ocazii la rând să „rupă” jocul la 23-21, dar a ratat incredibil, fie a dat în bară, fie a fost blocată de Tymoshenkova pe contraatac.

Portarul Coronei avea să fie în cele din urmă și eroina acestei calificări. Tânăra Șamanț a intrat cu mult tupeu pe final și a reușit după mai multe ocazii ratate de colegele ei să readucă Gloria la scor de calificare, 24-21 (min. 57). În minutul 58, Eliza Buceschi a obținut o aruncare de la 7 metri, pe care tot ea a transformat-o, dar și o eliminare de 2 minute în tabăra adversă. Acel moment avea să aducă și calificarea la Brașov. Gloria a făcut eforturi să se descurce în inferioritate pe final, dar Tymoshenkova a intervenit din nou salvator.

Corona Brașov s-a calificat până la urmă, dar Gloria nu a fost cu nimic mai prejos. A ratat totuși calificarea pentru că a avut mai puține jucătoare decisive în echipă, față de echipa brașoveană. În tur, Corona a întors meciul cu Sorina Tîrcă, azi le-a avut pe Bazaliu și Buceschi mâini forte. Bistrița a contat în mare paret cu Laura Pristaviță.

Citește și: Dezvăluire șocantă în cazul celor doi copii și femeii care au murit la Timișoara: De câte ori s-a sunat la Salvare

Corona Brașov – Gloria Bistrița 22-24 (11-13)

Corona: Hosu, Popescu, Tymoshenkova; Bazaliu 3, Buceschi 5, Bucur 1, Ciuciulete 2, Gomes 1, Laslo 4, Lopătaru, Neagu 2, Nolevska, Pătuleanu, Pavicevic 1, Tîrcă 3

Gloria: Nenezic, Zoqbi De Paula; Ardean 2, Bloj 1, Costa 3, Dincă 2, Ilyina 4, Moroianu, Paraschiv, Pristaviță 6, Rațiu 1, Șamanț 1, Szabo 2, Tetean 2, Todor, Zegrean

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.