Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul a făcut prăpăd în ședințele de tranzacționare: 3.000 de miliarde de dolari este paguba totală înregistrată de bursele din întreaga lume

realitatea.net
criza bursa

În ultimele patru sesiuni de tranzacționare, aproximativ 3.000 de miliarde de dolari au fost șterse din valoarea MSCI World, un indice de piață care urmărește evoluția a 1.644 acțiuni la nivel global, pe fondul evoluției epidemiei de coronavirus, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Piețele asiatice au scăzut miercuri, după ce marți Wall Street a fost lovit în plin de avertismentele autorităților americane pentru o probabilă pandemie.

Creșterea economică din China va scădea sub 6,1%, minimul pe trei decenii atins anul trecut.

Acțiunile companiilor chineze au recuperat din pierderi, pe măsură ce numărul noilor cazuri de îmbolnăviri a scăzut, dar efectele epidemiei se resimt în regiune, majoritatea economiilor majore urmând să încetinească, să oprească sau să se micșoreze în acest trimestru, conform sondajelor Reuters. Previziunile adunate de Reuters în perioada 19-25 februarie arată că Australia, Coreea de Sud, Taiwan, Singapore și Thailanda ar putea avea cea mai slabă performanță trimestrială din ultimii ani.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, Episodul 6: 'Nu mai sunaţi, nu mai interveniţi în niciun fel. Se numeşte trafic de influenţă' (VIDEO)

Bursele americane au închis cu scăderi între 2,77% pentru Nasdaq și 3,15% pentru Dow Jones. În roșu sunt și bursele asiatice, cu minusuri de sub un procent la Bombay, Hong Kong și Tokyo.

Bursele europene înregistrază o nouă zi de scăderi: 2,38% la Amsterdam, 1,99% la Paris, 2,61% la Frankfurt și 1,79% la Madrid. Indicele paneuropean Euro Stoxx 50 a scăzut cu 2,28%.

Petrolul Brent a scăzut cu 1,64%, la 54 de dolari/baril, iar țițeiul american cu 1,38%, la 49,21 dolari.

În mod neașteptat, și aurul a scăzut cu 1,57%, la 1.655 dolari uncia.

La București, bursa are la ora 12:00 un minus de peste 2%, toate acțiunile ce compun indicele BET al celor mai tranzacționate titluri înregistrînd scăderi: BRD cu 3,16%, Fondul Proprietatea cu 1,86%, OMV petrom cu 1,53%, Nuclearelectrica cu 2,88% și Romgaz cu 2,36%. Valoarea tranzcțiilor este ușor sub media anului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.