Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Bulgaria a anunțat când vor fi deschise restaurantele, barurile şi cafenelele

Bulgaria-flag-600x409

Restaurantele, barurile şi cafenelele din Bulgaria se pot redeschide la întreaga capacitate începând de luni, au anunţat autorităţile de la Sofia. Ministrul sănătăţii, Kiril Ananiev, a emis marţi seara un ordin în acest sens, informează Reuters potrivit Agerpres.

Odată cu localurile de alimentaţie publică, îşi pot relua activitatea de la 1 iunie, înainte de începerea sezonului turistic de vară, şi şcolile de dans - la 30% din capacitate în interior sau 50% din capacitatea în aer liber - şi teatrele. Sunt permise concertele şi alte evenimente culturale şi de divertisment. Noul ordin exclude însă barurile de noapte. Redeschiderea teraselor a fost permisă încă din 5 mai.

ALERTĂ METEO pentru toată țara: urmează CINCI zile cu ploi torențiale și grindină


Conform deciziei ministrului, starea de epidemie rămâne în vigoare până în 14 iunie. Până miercuri, în Bulgaria s-au înregistrat 2460 de cazuri de coronavirus şi 133 de decese după contaminare, la o populaţie sub şapte milioane.

Guvernul de la Sofia a declarat starea de urgenţă în 14 martie; au fost interzise deplasările, s-au închis şcolile şi mallurile, iar multe firme şi-au limitat sau încetat activitatea ca urmare a restricţiilor şi a reducerii cererii. Relaxarea măsurilor a început la sfârşitul lui aprilie, dar s-au menţinut şi sunt în continuare valabile în locurile publice instrucţiuni de distanţare socială strictă pentru persoane şi instituţii, pentru a se evita răspândirea comunitară a coronavirusului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.