Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Emiratele Arabe Unite au inaugurat un centru de testare rapidă pentru șoferi

Linkdin
coronavirus

Emiratele Arabe Unite au inaugurat sâmbătă, la Abu Dhabi, un centru de depistare a noului coronavirus ce le permite automobiliştilor să fie testaţi fără să-şi părăsească maşinile, o premieră în această ţară din Golf, relatează AFP potrivit Agerpres.

Automobiliştii primesc rezultatele în aproximativ 5 minute. Centrul are capacitatea de a testa 600 de persoane pe zi.

Prioritate la testare au persoanele care prezintă deja simptome ale bolii COVID-19, persoanele în vârstă, femeile însărcinate şi persoanele care suferă de boli cronice. Pentru aceste categorii, testarea este gratuită. Pentru celelalte persoane, costul unui test este echivalentul a 100 de dolari, după cum anunţa duminică cotidianul Gulf News.

Centrul de testare "drive in" a fost inaugurat de prinţul moştenitor, şeicul Mohammed ben Zayed Al-Nahyane, care a anunţat sâmbătă, pe Twitter, că deschiderea acestei facilităţi de testare face parte din măsurile de luptă împotriva răspândirii noului coronavirus.

Înainte de EAU şi alte ţări, precum Germania sau Africa de Sud, au anunţat că testează persoane direct din maşină, în special pentru a micşora riscul de contagiune pentru personalul medical şi pentru a accelera procesul de depistare a noilor cazuri.

În EAU au fost anunţate oficial 468 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 2 decese, conform Ministerului Sănătăţii.

Autorităţile din Emirate au adoptat numeroase măsuri pentru a împiedica răspândirea virusului, printre care anularea curselor aeriene, închiderea şcolilor şi moscheilor şi încurajarea telemuncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.