Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Indonezia a demarat o campanie de testare din ușă în ușă

Indonezia
Indonezia

Indonezia a demarat o campanie de depistare rapidă a coronavirusului după creşterea numărului de infectări şi decese, a declarat vineri preşedintele Joko Widodo, potrivit DPA potrivit Agerpres.

"Apelăm la testarea rapidă în acest moment în scopul identificării contactelor. Personalul medical merge din uşă în uşă pentru a realiza teste", a precizat Joko, adăugând că a fost prioritizată o regiune situată la sud de capitala Jakarta.

Ministrul Sănătăţii a informat că numărul cazurilor confirmate de COVID-19 a crescut la 369, potrivit bilanţului de vineri, decesele ajungând la 32.

Un număr de 17 persoane s-au recuperat complet, a declarat purtătorul de cuvânt Achmad Yurianto.

Ministerul a solicitat ca blocurile de apartamente vacante, folosite în 2018 pentru Jocurile Asiatice din Jakarta să fie convertite în unităţi de carantină cu o capacitate maximă de 2.000 de persoane.

Potrivit ministrului de Finanţe Sri Mulyani Indrawati, guvernul va crea un fond special de 27 de trilioane de rupii (1,7 miliarde de dolari) pentru achiziţionarea de echipament de protecţie destinat personalului medical, dezinfectanţi, seturi pentru testare şi extinderea capacităţii spitalelor.

Asociaţia Medicală Indoneziană a precizat că, în timp ce numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească, unităţile medicale se confruntă cu lipsa măştilor şi a echipamentelor de protecţie.

Indonezia a suspendat vizele gratuite şi la sosire şi a interzis intrarea vizitatorilor din anumite ţări europene timp de o lună.

Vineri, cea mai mare moschee din sud-estul Asiei, Istiqlal, a anunţat că nu se vor ţine rugăciuni timp de două săptămâni după ce guvernul a recomandat populaţiei distanţarea socială.

De asemenea, şcolile şi parcurile de distracţie au fost închise timp de o săptămână în capitala Jakarta

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.