Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Mai mult de 100 de decese într-o zi, o premieră în Irak

irak

Irakul a înregistrat aproape 2.500 de noi cazuri de Covid-19 dintre care 107 decese, două cifre record într-o ţară al cărui sistem de sănătate deja îngenuncheat ameninţă să se probuşească total sub presiunea cazurilor care se araportează, scrie Le Figaro, potrivit news.ro.

De la începutul epidemiei mondiale de coronavirus, Irakul nu a fost afectat. Dar în ultimele săptămâni, atunci când multe regiuni din lume începeau ieşirea din izolare, ţara cu 40 de milioane de locuitori devastată de războaie şi în care serviciile publice au decăzut de decenii, a început să înregistreze tot mai multe cazuri de infecţie.

Citește și: USR are dovada: S-a furat mai mult lemn comparativ cu anul trecut

Joi, Ministerul Sănătăţii a recenzat oficial 39.139 de contaminări, dintre care 1.437 au murit, în timp ce 18.051 de persoane s-au vindecat.

În ultimele 24 de ore, 2.437 de contaminări au fost înregistrate în total în 18 provincii din ţară, precum şi 107 decese.

Irakul, care a efectuat cel puţin o jumătate de milion de teste din martie, duce lipsă de medici, spitale şi medicamente. A primit ajutoare pentru a face faţă Covid-19, în special de la China şi de la Emiratele Arabe Unite, dar cadrele medicale se plâng în continuare de lipsa de paturi şi de ventilatoare.

Citește și: El este noul director interimar al Unifarm! A picat examenul cu 5,50

Autorităţile, care au decretat izolare totală, au optat acum pentru izolare de 18 ore până la ora 5.00 dimineaţa. În ciuda măsurilor impuse de autorităţi, contaminările nu încetează să crească.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.