Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Postările lui Rudy Giuliani şi Jair Bolsonaro de pe Twitter, șterse pentru dezinformare

twitter

Twitter a început să-şi pună în practică măsurile mai stricte impuse în mod special pe subiectul COVID-19 cu două nume importante: avocatul lui Donald Trump şi preşedintele Braziliei potrivit news.ro.

Reţeaua socială a decis să şteargă o postare a lui Rudy Giuliani, fost primar al oraşului New York şi actualul avocat al preşedintelui Statelor Unite, care susţinea că hidroxiclorochina poate vindeca coronavirus.

Capacitatea medicamentului folosit împotriva malariei de a fi eficient şi în cazul Coronavirus este un subiect amplu dezbătut în prezent, însă nu este încă dovedită ştiinţific.

Astfel, Twitter a şters postarea lui Giuliani, care era, de fapt, o preluare de la Charlie Kirk, un activist conservator.

Reţeaua socială a mai şters două postări ale preşedintele Brazilian Jair Bolsonaro, în care se minimalizau riscul infectării cu COVID-19 şi importanţa carantinei în cazul celor infectaţi.

Pe lângă Twitter, Bolsonaro şi-a văzut acelaşi postări şterse de pe Facebook şi Instagram, pentru acelaşi motiv, dezinformare.

Twitter, care a fost criticată că este prea blândă în ceea priveşte informaţiile false postate de politicieni, a anunţat recent că va aplica măsuri mult mai stricte punctual în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.