Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirus - Prefectura Suceava face apel la echilibru în declaraţii

Facebook
coronavirus

Reprezentanţii Prefecturii Suceava au cerut autorităţilor publice locale să manifeste echilibru în declaraţiile publice, după ce edilul comunei Valea Moldovei, Constantin Moroşanu, a declarat presei că 300 de persoane din satul Mironu s-au întors duminică şi luni din Italia, de frica infecţiei cu coronavirus. Poliţia a identificat doar 14 persoane, dar care nu au fost în localităţile aflate în carantină informează Agerpres.

Potrivit Prefecturii Suceava, poliţiştii au idetificat doar 14 persoane care au revenit în comuna Valea Moldovei din Italia, respectiv zece din oraşul Ferrara şi patru din regiunea Foggia.

”Atât oraşul Ferrara, cât şi regiunea Foggia nu sunt în lista oficială raportată de autorităţile italiene privind zonele carantinate sau afectate de infecţia cu coronavirus şi se află la mare distanţă de focarele de boală, la peste 200 şi respectiv peste 700 de kilometri”, au precizat, marţi, reprezentanţii Prefecturii judeţului Suceava.

Totodată, prin ordin al prefectului, marţi a fost constituită o comisie mixtă, coordonată de subprefectul Daniel Prorociuc, formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, DSP, Poliţie, Jandarmi şi compartimentului de asistenţă socială din cadrul primăriei Valea Moldovei, pentru verificarea situaţiei la faţa locului.

Astfel, vor fi controlate din punct de vedere medical cele 14 persoane întoarse în ţară, dar se vor face şi verificări cu privire la posibilitatea de a mai exista şi alte persoane revenite din Italia.

„Până la această oră, în grupul revenit în localitatea Mironu, comuna Valea Moldovei, nu a fost identificată nicio persoană care să fi staţionat sau domiciliat în oraşele sau provinciile carantinate de autorităţile italiene şi transmise autorităţilor române. Prefectul judeţului Suceava solicită autorităţilor publice locale să manifeste echilibru în declaraţiile publice şi să ofere informaţii verificate şi confirmate din punct de vedere al veridicităţii, având în vedere că acestea au obligaţii pe linia respectării ordinii publice şi asigurării siguranţei cetăţeanului”, se precizează în comunicatul Prefecturii judeţului Suceava.

Primarul comunei Valea Moldovei, Constantin Moroşan, a declarat, potrivit Monitorului de Suceava, că aproximativ 300 de persoane din localitatea Mironu s-au întors în cursul zilelor de duminică şi luni din Italia, de teama noului coronavirus.

„La frontieră au declarat că vin din Germania şi acum sunt acasă, la Mironu. Din informaţiile pe care le am, tot de la ei, mai sunt care vin cu autocare”, a afirmat primarul Constantin Moroşan, citat de Monitorul de Suceava.

Potrivit primarului din Valea Moldovei, comunitatea de romi din Mironu numără 2.500 de persoane.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.